[IES Digital] "Plogging vs netejar", per Jaume Hernández

El passat dia 18 de desembre l'alumnat que havia de fer Classe d'Educació Física amb Enric Morató es va emportar una sorpresa. Eixe dia posarien en pràctica una nova modalitat esportiva apareguda als països escandinaus. “Esquí de fons!”, van pensar alguns! “Patinatge de velocitat!”, digueren uns altres. “Quina bogeria, només pot ser Cúrling en les pistes esportives!” “Jajajaja” -digué Enric … I amb la sorpresa de totes i tots començà a repartir bosses de plàstic.

El que anaven a practicar era el plogging, amb el qual no és necessari que hi haja neu, ni pistes de gel ni baixes temperatures, ni cal portar una sofisticada equipació; únicament, roba còmoda, una bossa i dur en el cor una profunda estima per la natura o si no hi és, una animadversió per tot el fet artificial, agressiu que no pertany al paisatge. El plogging és una modalitat esportiva nascuda a Suècia en la qual grups de corredors s'ajunten per a eixir a fer la seua rutina d'exercicis al mateix temps que recullen els residus que troben en el camí. Plogging és la combinació de dues paraules en anglés: córrer i recollir.

Cal apuntar que diu recollir i no netejar, que molta gent confon amb l'activitat d'eliminar tot el que no s'assemble a un jardí o un bancal llaurat, maquineta o sulfatadora d'herbicida químic en mà. Estos nòrdics van endavant!

Els grups de 4 d'ESO de l'IES isqueren, bossa en mà a córrer per la rodalia del santuari, però … Oh, sorpresa! La carrera es va convertir en una caminada i a voltes en un romandre immòbil mentre vas emplenant la bossa. Van ser 50 minuts però no vam arribar a entrar en calor. La raó? La gran quantitat de merda, perdó, deixalles humanes per tot arreu, que sembla que ningú veu i romanen allà on alguna persona les ha deixat, llançat o abocat. I parlem d'un paratge especialment acurat!

Al breu vídeo adjunt es pot vore el fruit de l'activitat. “D'ací als jocs olímpics!”, bromejà alguna.

Totes les xiques i xics que participaren seran d'ara endavant un poquet més conscients d'allò que abandonem en la natura i, a més a més, de la satisfacció personal de netejar un xicotet espai independentment de qui l'haguera embrutat. Com em deia un company, “això és un pas evolutiu, fer allò que beneficia inclús quan no eres tu el principal beneficiat ni el responsable del malfet”.

Olé.
Esta activitat junt amb moltes altres formen part del projecte ERASMUS+ en el que està embarcat l'institut.

Jaume Hernández

Departament de Tecnologia

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Mitjà

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Dotze dones i un home han deixat les llistes de l'atur. @GVAlabora https://t.co/9BIMXZpcUv
BiarDigital Els més joves del CD Biarense portaven un any sense jugar a causa de la pandèmia de la #Covid19. https://t.co/6hEXEtaFHH
BiarDigital Tot i les bones dades cal continuar amb les mesures preventives contra la #Covid19. @GVAsanitat https://t.co/9ZBM2mHmlE
BiarDigital "¿Qué artista español ha conseguido que gente tan chauvinista como los franceses tarareen (se los saben de memoria)… https://t.co/IKfymdIaxA

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com