[IES Digital] L’Erasmus + a l’IES Biar: «Canviant vides, obrint mentalitats», per M. José Aroca

Erasmus, respon l'acrònim «European Region Action Scheme for the Mobility of University Students». Rep també aquest nom a la memòria de l’humanista holandés Erasme de Rotterdam, on ja pel segle XV, va estudiar en diverses universitats europees i va defensar l’educació com una prioritat. Erasmus, és un programa educatiu europeu, on ja fa 30 anys, estudiants d’onze països europeus van començar a participar en l’intercanvi. Al nostre país, l’impulsor d’aquest programa comença amb la figura de Manuel Marín, i a hores d’ara som un dels països que més estudiants rebem. Amb el pas del temps, Erasmus ha evolucionat a un programa més ambiciós: Erasmus +, on donen l’opció de participar estudiants i professorat de tots els nivells educatius a banda, d’intercanvis d’altres països que no formen part de la UE.

 002

A l’IES Biar, l’any passat ens vam adherir al projecte d’Erasmus +, participant un grapat de professorat entusiastes per compartir i formar-nos en diferents eines educatives. Enguany, hem fet un pas més endavant, i ens hem adherit a un projecte d’Erasmus + on participa l’alumnat d’ESO, Batxillerat i FPB.

El projecte: «Our green european town» del qual som socis amb cinc països més: Bulgària Estònia, França, Itàlia i Portugal. Un dels objectius, és conèixer de quina manera ens afecta el canvi climàtic a les diferents regions que participem en aquest projecte i, des de l’institut, conèixer el nostre clima, i difondre un bon ús dels nostres recursos naturals. A banda, de donar l’oportunitat a l’alumnat de viure experiències enriquidores on conèixer altres països, adquirir competències lingüístiques, i sobretot obrir mentalitats.

 003

Foto: Alumnat de Geografia d’Espanya

En aquest article, vull fer visible i agrair a l’alumnat de segon de Batxillerat, de l’assignatura de Geografia d'Espanya, l’entrega i dedicació a col·laborar en aquest projecte. Des del primer moment en què els vaig dir de realitzar un treball per aquest programa, van decidir formar-ne part. El recurs que hem elaborat pretén donar conèixer les característiques del nostre clima Mediterrani, els riscos naturals que més ens afecten i les polítiques marcades per les administracions supranacionals, comunitat autònoma i locals. Així també, les bones pràctiques d’empreses del nostre entorn i com no, també des de l’institut, els reptes que ens hem marcat per previndre, difondre i treballar amb un major coneixement dels nostres recursos. El treball realitzat a l’aula, s’ha dut i exposat a Portugal per part dels nostres alumnes i professorat representants en la primera de les mobilitats internacionals en què participem l’IES Biar.

 004

Enllaç a la presentació realitzada pel grup d’alumnes :

https://view.genial.ly/5bf9424edf566c01aea57f1e/envoironmental-challenges

A banda de la tasca acadèmica realitzada per l’alumnat d’aquesta assignatura, vull remarcar un dels objectius que a més a més promou l’Erasmus, i ells, ho han assolit de manera molt natural, i és la reciprocitat de donar per després rebre. Segon de Batxillerat no participa directament a visitar altres països però de segur, molts d’ells, ho faran i formaran part del programa a la universitat. En certa manera, el camí que nosaltres hem començat al nostre institut, obri nous espais, per a l’alumnat que continuarà entre nosaltres en anys venidors i per aquells que començaran noves etapes educatives, de segur, donaran el salt d’enrolar-s’hi perquè no serà per a ells desconegut.

M’agradaria acabar remarcant un dels eslògans de l’Erasmus en els diferents idiomes dels socis participants en el projecte « Our green european town».

«Canviant vides, obrint mentalitats»

En estonià: «muutumas elu, avades mõtteid», búlgar: «променящи живота като отваря умовете», francés:”changer des vies, ouvrir les esprits” italià: «cambiare le vite, aprire le menti» i portugués: «mudando vidas, abrindo mentes».

Professora del Departament Geografia /Història.

MARIA JOSE AROCA

Erasmus plus

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Els més joves del CD Biarense portaven un any sense jugar a causa de la pandèmia de la #Covid19. https://t.co/6hEXEtaFHH
BiarDigital Tot i les bones dades cal continuar amb les mesures preventives contra la #Covid19. @GVAsanitat https://t.co/9ZBM2mHmlE
BiarDigital "¿Qué artista español ha conseguido que gente tan chauvinista como los franceses tarareen (se los saben de memoria)… https://t.co/IKfymdIaxA
BiarDigital Tornem als #EstatsUnits per portar-vos una nova entrevista de l'espai Estudiant fora, amb la nostra jove veïna Carm… https://t.co/lPmiJArzNj

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com