"Xarrada-Col.loqui amb SILVESTRE VILAPLANA i visita guiada al monestir de Sant Miquel dels Reis", per Nerea López

Per a començar….

El monestir de Sant Miquel dels reis es situa a la ciutat de València en el barri els Orriols . Va ser fundat al segle XVI per Ferran d’Aragó , és una importantíssima obra del Renaixement valencià , després que l’ edifici no s’utilitzara va ser durant molts anys una presó. Hui en dia és utilitzada com a la Biblioteca Valenciana que podríem dir que és el centre superior bibliotecari de la Generalitat i dipòsit bibliogràfic bàsic de la Comunitat Valenciana; té com a missió reunir, conservar i difondre el patrimoni bibliogràfic valencià i tota la producció impresa, sonora i visual, de i sobre la Comunitat Valenciana.

01

Vam anar-hi per participar en una de les jornades d’ “Escriptors a la Biblioteca Valenciana” amb l'autor i escriptor Silvestre Vilaplana. La jornada també incloïa una visita al monestir per a informar-nos del que va passar molts segles abans de la nostra època.  Anàrem els alumnes de 3r d’ESO, ja que els llibres que hem llegit aquesta avaluació són d'aquest autor. El dia 2 de maig anàrem a vorer el monestir de Sant Miquel dels reis i la conferència amb Silvestre Vilaplana i després a visitar el centre històric de València.

De fet, la visita va ser molt amena i interessant, la xarrada amb l'autor no es va fer pesada pel fet que tots els alumnes anaren preguntant-li.

02

La visita guiada

Raquel va ser la guia que ens va acompanyar durant tot el recorregut pel monestir de Sant Miquel dels Reis i ens anà explicant la majoria de les parts de l’edifici, relacionant-lo amb la seua història des del segle XVI i contant alguna dada interessant que va passar allí:  ens va sorprendre que a la cripta mai entrara la llum de sol, excepte un dia a l’any, el dia de Sant Miquel, a les 10 del matí, on un raig il·luminava la part on van soterrar els fundadors de l’edifici (Germana de Foix i Ferran d'Aragó), a més a més, la llum feia una ombra en forma de creu durant més o menys una hora de duració. Aquesta anècdota ens va deixar bocabadats!

03

Entrevistant Silvestre Vilaplana

Jo m'he llegit un llibre d’ ell “Els Dimonis De Pandora “ però els meus companys també llegiren d’altres, com ara, “La mèdium”. En la xarrada no sols érem de l’IES Biar sinó també de molts altres instituts , érem a voltant de 400 alumnes!  L’escriptor ens va contar un poc la seua “història”: com va començar a escriure, el perquè escrivia... Del nostre centre participaren alguns companys, els quals li van fer preguntes ben interessants . Jo crec que ens va ensenyar que si eres constant amb el que t’agrada i treballes per aconseguir el que vols aconseguiràs  això i més. Em va sorprendre que mai perd la creativitat i sempre té en ment noves històries per als seus llibres. Pot ser ell de nosaltres s’emporta saber què pensem sobre els seus llibres, si agraden als lectors joves com nosaltres…

04

En conclusió…

Pense que que l’elecció de l’institut ha sigut molt encertada perquè hem après història d’una manera més pràctica entenent millor el que ens expliquen els llibres. També hem pogut aprendre sobre escriure i crear històries amb un excel·lent escriptor com és Silvestre Vilaplana. Per finalitzar dir que l’opinió dels meus companys és molt variada però a la majoria els va agradar molt aquesta excursió ja que he anat preguntant i la majoria de respostes han segut positives.

05

Nerea López Férriz 3ºA

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Dotze dones i un home han deixat les llistes de l'atur. @GVAlabora https://t.co/9BIMXZpcUv
BiarDigital Els més joves del CD Biarense portaven un any sense jugar a causa de la pandèmia de la #Covid19. https://t.co/6hEXEtaFHH
BiarDigital Tot i les bones dades cal continuar amb les mesures preventives contra la #Covid19. @GVAsanitat https://t.co/9ZBM2mHmlE
BiarDigital "¿Qué artista español ha conseguido que gente tan chauvinista como los franceses tarareen (se los saben de memoria)… https://t.co/IKfymdIaxA

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com