Imprimir aquesta pàgina

"Les bicicletes no són per a l’estiu", per Josep Maria Pérez Romero

Eixida de la setena edició de la Marxa BTT "Serra de Biar" Eixida de la setena edició de la Marxa BTT "Serra de Biar" Club Ciclista de Biar (CCB)

Li va costar, i molt, acabar l’etapa reina d’aquesta volta i acabar en una bona posició a la classificació general, al corredor amb el dorsal 1 i líder de l’equip ciclista Socialistes de Biar. I no serà perquè no tinga un bon equip. Un equip amb història. Un equip batallador fins a l’extenuació. Un equip de grans gestes. Un equip guanyador i bregat en mil batalles.

Em refereixo a Julio, no al Julio Jiménez que ens va donar grans vesprades de ciclisme en la dècada dels 70 al Tour, la Volta a Espanya o la Volta a Catalunya, no. Em referisc a Julio Luis Sanjuán Martínez, el Molt il·lustre Alcalde de Biar.

I em referiré, com a simple espectador, a aquesta carrera de despropòsits, disbarats i barrabassades, amb els quals està embrutant el bon nom d’una associació esportiva local que s’ha guanyat a pols i amb un treball constant i brillant al llarg de molts anys, el reconeixement de bona part, per no dir tota, de la població de Biar. Però això, al Sr. Alcalde, li importa una figa. Que les bicicletes tornen a córrer amb empenta i energia, que els ciclistes visitants tornen a gaudir dels nostres paisatges, el nostre entorn natural i la nostra hospitalitat, al Sr. Alcalde, li importa un rave. Que als amants de l’esport, del ciclisme de muntanya, es puguen veure orfes d’una de les marxes ciclistes amb més prestigi que actualment  hi ha a la província d’Alacant, al Sr. Alcalde, li importa un nap.

És que el desprestigi organitzatiu que es pot derivar d’aquests penosos esdeveniments causats per la incompetència municipal (que també comparteixen la Regidora d’Esports i el Tècnic Auxiliar d’Esports municipal), pot ser de tal magnitud i gravetat que pot quedar la BTT ferida de mort.

A ningú se li escapa que les incriminacions difoses contra el Club Ciclista Biar a les xarxes socials, per part del Sr. Alcalde, són d’una gravetat tan evident que mereixen una explicació pública i detallada de tot el que ha passat. Més allà de això, és realment impresentable que el màxim representant polític del poble, faça política amb les “tripes”, per “nassos” i amb un estil de barriada marginal. No ha pogut expressar millor la seua prepotència. Està en la seua salsa. Expressar-se i comportar-se amb rigor, amb diàleg, imparcialitat, moderació, ètica, intel·ligència i saviesa política, són principis mínims exigibles a qualsevol polític que vulga representar al seu poble amb dignitat. No crec que aquets principis estiguen al seu abast, ni hui, ni mai.

De tots és coneguda la política de “terra cremada” que s’està produint en aquesta legislatura municipal del teixit  associacionista del poble. Res de nou. Posar-li pals a les rodes, i no només de les bicicletes, és un dels esports favorits de la primera autoritat.

I, si a tot l’esdevingut li sumem la precarietat intel·lectual que demostra dia sí i dia també, entendrem  l’erràtica política municipal que patim, dia sí i dia també.

Però seguim amb el ciclisme. Perquè puga arribar a una posició de privilegi i sense ferides importants al final de la cursa (quatre anys de legislatura), l’ajuda i cooperació d’altres equips ciclistes (vaig a obviar els noms per no fer publicitat comercial ni política), va ser determinant. Els gregaris d’aquests equips no dubten a portar bidons d’aigua quan el calor és sufocant i la sequedat a la boca es torna asfixiant. No posen objeccions a marcar-li el ritme a les pujades més exigents i d’oferir-se de tallavents quan el fenomen meteorològic bufa amb força. Una cooperació ben sincronitzada, planejada i executada, però que no els assegura una victòria final a l’arribada a la meta. Veurem al final qui estarà a la part alta del pòdium.

Però no són les bicicletes les que ensopeguen amb una política esportiva deficient. Qualsevol usuari del Poliesportiu Municipal, jugadors i jugadores de diferents Clubs, locals i visitants, han patit durant set mesos (la solució va arribar un 28 de desembre, no és broma) de la manca d’aigua calenta en els vestidors de la pista principal com en els vestidors del camp de futbol. Una negligència o deixadesa difícil de justificar pel retard en solucionar el problema i per les baixes temperatures que patim a Biar durant l’hivern. Una situació que faria posar roig a qualsevol persona que tinga coneixement que el nostre municipi està inclòs en la guia esportiva Costa Blanca, com a poble d’especial rellevància esportiva. Quina publicitat!!!

Però no tot es negatiu. Sempre quedava l’alternativa de dutxar-se als vestidors de la Piscina Municipal. Això sí, però no per a tots. Els 230 litres de capacitat del termo elèctric de la piscina, no donava l’abast d’aigua calenta a tots els jugadors. A més, calia anar amb molt de compte a no tallar-se el peu o l’esquena amb els restes dels separadors trencats de les dutxes (vestidors d’homes). Deixadesa i perill, un còctel explosiu per a la integritat física de l’usuari de la dutxa.

Però si a hores d’ara hi ha una qüestió important sense resoldre i sense tenir un futur clar de solució, és el cobriment de la pista de patinatge. Una necessitat imperiosa per poder desenvolupar amb normalitat l’activitat del Club de Patinatge. Una activitat contínuament interrompuda cada vegada que plou i deixa la pista impracticable. Només cal llegir els respectius programes municipals per a donar-se que en tots ells prometien el cobriment de la pista. Però les promeses, promeses són… En aquest cas, es podria dir que mai plou a gust de tots. I es veritat, al patinatge li ve fatal.

En fi, podria seguir i no parar perquè això té difícil solució. Només hi ha una esperança, que diuen que és l’últim que es perd, és que aquest període legislatiu municipal, com els iogurts, té data de caducitat: 26 de Maig de l’any que ve.

Josep Maria Pérez Romero

Articles relacionats (per etiqueta)