[IES Digital] ELS DIES «DE»... Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

| Eduard Garcia Molina | IES Digital

L'IES Biar des de fa uns anys compta amb un grup o comissió formada per tres professors i sis alumnes que treballen conjuntament organitzant la celebració de dies d'interès social i ecològic, per fer col·laborar tot l'institut en les activitats proposades per tal de conscienciar la comunitat educativa.

El passat divendres 25 de novembre, la comissió de «Dies De» va preparar una sèrie d'activitats al voltant del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. A l'entrada de l'institut, es podia veure un gran llaç violeta, un llaç més petit format per ciris (cada ciri representava una dona morta a causa de la violència de gènere d'aquest any 2016), també va penjar imatges amb missatges feministes dits per homes i es va projectar a la televisió de l'entrada un curtmetratge en format de còmic sobre una història personal relacionada amb la violència masclista. A més, els alumnes de quart d'ESO van pintar un llaç violeta i hi van escriure una frase feminista coneguda.

006

 

La violència de gènere és qualsevol tipus de maltractament físic o psicològic per part d'una parella. El passat 2015 hi va haver 64 dones assassinades per la seva parella o ex-parella i aquest any 2016 ha hagut 45 dones assassinades. El passat 24 de novembre a Madrid, Alia Díaz, de 26 anys estava la seu cotxe quan la va degollar i a 2015 a Villena Mónica E.D. de 37 anys va ser assassinada per un colp al cap.

És important donar a conèixer en l'àmbit escolar la quantitat de violència masclista que hi ha tot el món, així com aconsellar sobre com detectar i prevenir actituds masclistes. Per tant, cal tenir en compte aquestes dades i aquests casos perquè la violència de gènere és un problema molt estés i que hauria de ser eradicat. La solució està a les mans de tots. L’educació en la igualtat és indispensable per poder viure en igualtat. L’adolescència és una etapa de formació i aquestes conductes s’han deradicar des d'edats ben primerenques per poder tindre un futur i un món millor.

 

Sara Vento i Nerea Vicente

4t d'ESO C

007

L'article té 2 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).