• Inici
  • Entrevistes
  • Fent poble
  • Joventuts Socialistes: “És positiu que la gent jove s’implique i participe, perquè al cap i a la fi és decidir sobre la teua vida i aspectes que van a influir-te molt”

Joventuts Socialistes: “És positiu que la gent jove s’implique i participe, perquè al cap i a la fi és decidir sobre la teua vida i aspectes que van a influir-te molt”

| Eduard Garcia Molina | Fent poble
Joventuts Socialistes: “És positiu que la gent jove s’implique i participe, perquè al cap i a la fi és decidir sobre la teua vida i aspectes que van a influir-te molt”

De la importància del relleu generacional i la necessitat de donar continuitat als projectes polítics neixen les joventuts dels partits, si bé és cert que no en tots els casos estes organitzacions són calcos de l’organització mare, ja que solen seguir la seua línia pròpia. Val a dir que a Biar i els pobles de la Vall on es presentaren a les eleccions locals un total de 5 formacions polítiques diferents (PSPV-PSOE, PPCV, EUPV, Compromís i Junts per Beneixama) només els socialistes tenen joventuts ara per ara.

Constituïdes el passat mes de setembre ens atenen Meritxell Alemañ i Gregori, Javi Román Micó, Rafa Coloma Francés i Rocío Payá Gil en la seu del Partit Socialista a Biar, situada a l’avinguda del País Valencià.

Quan es constitueix l’Agrupació de Joventuts Socialistes?

Rafa: El 21 de setembre ens vam reunir al local del PSOE de Biar amb la presència de la secretària comarcal, Lorena Pedrero, vam fer una xicoteta reunió, vam parlar i vam firmar els documents pertinents.

Amb quins objectius es constitueixen les Joventuts Socialistes?

Meritxell: La nostra intenció es fer campanyes com per exemple a principi de curs amb la recollida de material escolar, en col·laboració amb altres associacions del poble, com ara Creu Roja, en Nadal amb la recollida de joguets, quan arriben festes realitzar campanyes de prevenció de malalties de transmissió sexual, la nostra intenció és fer una labor més social que altra cosa.

R: Donar resposta a les inquietuds que puga tindre la gent jove també, si mirem hi ha activitats que ja s’estan portant a terme per part de Creu Roja, però si nosaltres podem posar el nostre granet d’arena recolzant i que eixes campanyes arriben a més gent als pobles de la Vall de Biar, aplicar estes dinàmiques a la resta de municipis també.

Teniu ja alguna activitat prevista?

M: Encara està per concretar però poc a poc anirem treballant.

R: Tenim una convivència pròximament a Petrer a nivell intern, però de cara als pobles de la Vall de Biar de moment estem donant forma a les nostres propostes.

Teniu contacte o esteu federats/des amb altres Joventuts Socialistes del nostre entorn geogràfic?

M: Com ha dit Rafa en la convivència que hi ha prevista a Petrer ens juntarem amb les agrupacions socialistes de l’Alt i Mitjà Vinalopó.

R: Tenim un contacte més pròxim amb les Joventuts d’Elda, ja que ens van ajudar a constituir-nos ací.

187

El mes de setembre passat es constituïren les JJSS de la Vall de Biar

Sabeu que després de quatre eleccions generals en quatre anys hi ha un distanciament d’una part de la societat amb la vida política, tot i això vosaltres sou joves i participeu activament en una formació política, quines raons vos porten a fer-ho?

Javi: Pensem que la política és una part fonamental de la societat, i moltíssims assumptes de la nostra vida diària, encara que no ens donem compte, es decideixen en la política, i especialment en la gent jove ha d’implicar-se, entenem que no a tot el món li agrade la política, els que estem ací crec que ens agrada molt la política i la vivim des de dins, ara, jo l’he viscuda també des de fora, el que és la vida de partit i crec que és positiu que la gent jove s’implique i participe, perquè al cap i a la fi és decidir sobre la teua vida i aspectes que van a influir-te molt.

Què podem fer per sumar a altra gent jove?

J: Pense que la gent jove veu que ací és tot política, però en absolut, ací ens juntem a voltes a fer-nos alguna cosa, a xarrar sobre molts temes... no és només política, toquem molts temes. És una forma de vida social, ampliar-la, i també la gent s’ha de donar copte que no tindre eixa por a que es taxen, òbviament cada qual pensem d’una forma. Jo tinc les meues idees i crec que la gent les coneix, s’ha de vore que hi ha gent jove en el poble que s’implica i que no van a sentir-se sols, estaran arropats per gent de Biar, el Camp de Mirra i tots els pobles... per exemple anem a quedar el dia 21 a Petrer en una convivència, anem a xarrar de tot i anem a passar-ho bé, l’important és això.

R: Fent referència al que ha dit Javi, si la gent jove es queixa però si no fem res activament per a canviar les coses les paraules se les endú el vent, si jo estic en una terrassa d’un bar fent-me una cervesa i no deixe de queixar-me però no faig res per canviar-ho... perquè opcions hi ha, no és res difícil aleshores caem en una contradicció.

Si alguna persona vulguera participar amb les JJSS de la Vall de Biar què hauria de fer?

M: A través de les xarxes socials poden posar-se en contacte. També si tenen algun número de telèfon nostre perquè ens coneixen o coneixen algú del nostre entorn, o bé a traves d’alguna persona que ja pertany a Joventuts, a partir d’ací ja parlaríem amb eixa persona, li explicaríem el nostre projecte i objectius, i a continuació li faríem la fitxa per poder entrar a formar part d’este projecte en el què tenim molta il·lusió i que va començar el dia 21 de setembre.

A la Vall de Biar tenim un panorama polític variat, amb majories absolutes a La Canyada, Biar i el Camp de Mirra, Beneixama amb majoria absoluta del Partit Socialista i Banyeres de Mariola on l’alcaldia l’ostenta també amb majoria absoluta Compromís. Especialment a Biar on les últimes cites electorals les ha guanyades el PSOE, tot i que a nivell local governa el PP, com ho veieu esta dicotomia?

M: La gent –entre la que m’incluisc- moltes vegades en lloc de jutjar unes idees polítiques jutgem a la persona que les encapçala. Durant aquests quatre anys s’han fet moltes coses bé, i tot i que també han hi hagut errors, però se sol donar més importància als errors. A nivell local se jutja al cap de llista, sabem que és qui més possibilitats té d’eixir però deixem un poc de banda valorar tota la llista que va darrere, que poden aportar moltes coses al poble i ser persones molt competents. Per malentesos que ha hi hagut entre els partits polítics han desenganyat a persones que no van anar a votar i va baixar la participació, o a la millor no ho tenien clar, o gent que va votar a un altre partit que tot i no compartir la seua ideologia ho va fer pel component personal, o no volien que es repetira el pacte de govern de la legislatura anterior.

R: Com ha dit Meritxell cabia eixa possibilitat, votar a un per a que no isca l’altre. Podem vore que a nivell poble, pot ser el Partit Popular no segueix la mateixa línia a nivell nacional que a nivell local, amb els pactes que ha tingut amb la ultradreta per exemple o rebutjant la perspectiva de gènere, i després a nivell de poble els representants de l’Ajuntament assisteixen a les concentracions de Flama Violeta, que són coses que a nivell nacional la gent pot vore que el discurs del PP canvia, tampoc sé explicar-ho, no és una línia totalment diferent perquè tenen les seues directrius, parle a nivell de Biar clar.

M: També ha passat en alguns pobles de la contornada, que partits de dreta o centre-dreta –com es defineixen- han pactat amb el PSOE [com és el cas de Castalla amb un govern local entre Ciudadanos i el PSPV-PSOE], cosa que a nivell nacional no estan fent-ho, com és el cas de Castalla.

J: Eixe és el cas que moltes voltes no és el partit, sinó les persones que estan dins. Crec que ací a Biar hi ha un sector –partit de la legitimitat de tot el món a presentar-se- que pense que el que hi haja un partit de dreta i un d’esquerres és un factor que influeix molt a l’hora de dividir el vot, i que després traduir-se en regidors, moltes voltes és més dificil, perquè com has dit tu: 150 vots més en grup l’esquerra dividit en tres partits fa que la dreta tinga majoria absoluta [en les passades eleccions locals de maig], crec que és un factor que ha influit també.

188

Finalment, què penseu que pot aportar les JJSS a la vida associativa de Biar i al poble en general?

Rocío: Poden aportar molta força de la gent jove per integrar a més gent i molta cooperació i activitats que puguen interessar la gent jove, com deia abans el company que la gent jove s’implique més ací a Biar, el Camp de Mirra, Beneixama i La Canyada.

R: Que no ho vegen com una cosa tan freda com és la política, que quan la gent parla d’ella és com dir “és molt seriós”, que sàpiguen que si tenim un problema i jo necessite l’ajuda de Meritxell o ella la meua o la de Javi me la poden donar. També és cooperativisme entre nosaltres encara que la gent no participe directament del que és l’agrupació, les activitats són com s’ha dit abans amb la recolllida de material o joguets en Nadal també és en benefici de tota la joventut. Participe o no en l’agrupació, posar el nostre granet d’arena perquè es milloren les coses.

Si voleu afegir alguna cosa més...

M: Que la gent també ha d’entrendre que per estar en Joventuts Socialistes tampoc han d’entrar posteriorment al partit, si estàs en JJSS perque vols i després no vols formar part del partit no passa res, som una associació jove, que podríem dir que pel nom estem vinculats al partit però som una cosa a part. La política no està tan present com si estiguera dins del partit –per dir-ho d’alguna forma-.

Finalment agrair al partit la cessió del local i que ens hagen ajudat a constituir-nos com a Joventuts.

Ro: Animar a que si tenen interés en participar que s’informen a través de les xarxes socials o que ens envien un missatge directe que nosaltres donem resposta a tot el món.

L'article té 56 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).