• Inici
  • Entrevistes
  • Estudiant fora
  • Zulema Vilar: "Tots necessitem un poc de Sud per a poder perdre el Nord"

Zulema Vilar: "Tots necessitem un poc de Sud per a poder perdre el Nord"

| Eduard Garcia Molina | Estudiant fora
Zulema Vilar: "Tots necessitem un poc de Sud per a poder perdre el Nord"

Abril ja està ací i què millor forma de rebre’l que traslladant-nos a Sevilla, on ens rep Zulema Vilar Santonja. Aquesta biaruda no deixa escapar cap festivitat de la capital andalusa, per tal d’aprofitar al màxim la seua experiència com a estudiant d’infermeria en pràctiques.

Foto principal: Zulema, la protagonista de la nostra història, a la Plaza de España de Sevilla en l'última visita que va rebre.

 

Què estàs estudiant? Quan vas començar? Per què infermeria?

Estic estudiant infermeria a la Universitat Rovira i Virgili de Tortosa (Tarragona) des del 2012 però enguany estic cursant una beca de mobilitat entre universitats espanyoles que s'anomena SICUE i que permet cursar un any acadèmic en una altra universitat diferent a la de procedència. En el meu cas vaig decidir vindre a Sevilla.

Respecte a per què infermeria, des de ben menuda m'agradava jugar a metges amb els meus ninots, i amb el pas dels anys em vaig adonar que el que m'agradava de veritat era cuidar de les persones malaltes i per això vaig decidir que la millor forma de complir el meu somni era estudiant infermeria i dedicar-me a fer allò que més m'agrada.

Des de ben menuda m'agradava jugar a metges amb els meus ninots.

01

Quan vaig anar a visitar a Marta a Granada, en l'Alhambra.

 

Per què vas decidir agafar la beca de mobilitat? Per què Sevilla?

Vaig decidir agafar la beca de mobilitat, fonamentalment, per tal de viure una nova experiència i conèixer gent nova i també perquè tenia curiositat per saber el funcionament d'altres universitats i hospitals del territori espanyol. I Sevilla perquè com bé deia un anunci de televisió, “tots necessitem un poc de Sud per a poder perdre el Nord” i quina millor forma de fer-ho que a la ciutat del color especial i l'olor a tarongina.

Tots necessitem un poc de Sud per a poder perdre el Nord.

02

Amb alguns amics a la catedral de Sevilla.

 

Com definiries Sevilla i la seua gent?

Si haguera de definir Sevilla en dos paraules, serien sens dubte sol i festa. En esta ciutat pareix que no hi haja hivern, tot l'any hi ha una mitjana de 20 graus i això fa que per a mi siga ideal per a viure. I no sols per això sinó perquè passejar pels carrers del barri de Santa Cruz o de Triana, fer-te una tapeta amb la Giralda com a teló de fons o fer-te un gin-tònic a la vorera del riu per a mi la fan una ciutat especial. Igual que a la seua gent, amb eixe caràcter que els caracteritza graciós i proper que fa que des del principi hem senta com a casa.

Sol i festa.

03

Passejant ens vam trobar amb Alejandro Amenábar.

 

Quina és la principal diferència que trobes entre Andalusia i el País Valencià?

A penes trobe diferència entre el País Valencià i Andalusia, són dos comunitats molt mediterrànies tant en clima com en costums i ambdues fan que qualsevol que visca en elles es senta com un més.

Són dos comunitats molt mediterrànies.

 

La teua vida d’estudiant a Sevilla és tal i com la imaginaves el passat any?

La veritat és que els tres primers anys de carrera, com bé he dit abans, els he cursat a Tortosa que és una ciutat molt xicoteta que es troba a la mateixa distància de Tarragona que de Castelló de la Plana, per tant té les coses bàsiques per a viure però no és, des del meu punt de vista, una ciutat d'estudiants. Per això, la vida d'estudiant a Sevilla és molt millor del que jo vaig imaginar quan em van concedir la mobilitat. Jo imaginava que en una ciutat tant gran anava a ser molt més difícil establir amistat amb la gent, fer-te en general a la ciutat i ara, quasi 8 mesos desprès d'aplegar, pense que és tot el contrari ja que en poc temps ja era una guia turística per a les amigues de Biar que van venir a visitar-me i ací he fet molt bons amics en poc temps.

Jo imaginava que en una ciutat tant gran anava a ser molt més difícil establir amistat amb la gent.

04

Capvespre a Plaza España.

 

Quines són les avantatges d’estudiar a Sevilla? I les desavantatges?

Els avantatges d'estudiar a Sevilla són que la meua jornada és de 8 del matí fins les 15, de dilluns a divendres, per la qual cosa tinc les vesprades lliures per seguir gaudint d'esta experiència que acaba en poc temps. I els desavantatges els trobe sobretot en la desorganització general de la Universitat de Sevilla i l'hospital Virgen del Rocío on estic realitzant les pràctiques finals de la carrera.

Tinc les vesprades lliures per seguir gaudint d'aquesta experiència que acaba en poc temps.

 05

Al Patio de Banderas amb la meua companya de pis.

 

Trobes alguna diferència entre la Sanitat pública a Andalusia i a Catalunya (on també vas treballar a l’hospital)?

I tant que trobe diferències...A Andalusia, i en concret a Sevilla, hi ha una desorganització general als hospitals i les institucions públiques en general, cosa que dificulta el treball de les persones que vénen a passar una temporada per a treballar a qualsevol dels hospitals de la ciutat; en canvi, a Catalunya no vaig observar res de tot això en cap moment. Però també es veritat que a Andalusia els horaris de treball són més flexibles, ja que en moments puntuals de l'any com Setmana Santa, la Fira d'Abril, estiu o Nadal hi ha moltes contractacions de personal sanitari per cobrir a aquelles persones que volen agafar vacances (cosa que ens beneficia als estudiants que acabem al Juny)

A Andalusia, i en concret a Sevilla, hi ha una desorganització general als hospitals i les institucions públiques.

06

Al riu Guadalquivir descansant després d'un dur dia de turisme.

 

Com veus el teu futur laboral?

Supose que com qualsevol estudiant que en uns mesos acaba el que va començar quatre anys enrere, el futur el veiem borrós. M'agradaria trobar feina com infermera en qualsevol part d'Espanya i estudiar oposicions, però si no es així faria maletes i aniria a buscar-la fora com han fet altres biaruts i biarudes.

M'agradaria trobar feina com infermera en qualsevol part d'Espanya i estudiar oposicions.

07

En la famosa Madrugá de la Semana Santa Sevillana.

 

Pel que fa a la teua vida diària, trobes a faltar alguna cosa de Biar?

Tenir lluny a la família i els amics sempre és difícil perquè et perds moltes coses per a viure'n altres de noves, però la veritat és que a Sevilla em sent com a casa i m'agrada viure ací. Ara bé, a maig estaré allà per gaudir uns dies de les nostres festes i carregar les piles.

Et perds moltes coses per a viure'n altres de noves.

08

En un típc pati andalús. 

 

Respon breument en relació a la teua estància a Sevilla.

Un lloc: Plaza de España

Una de les primeres sensacions: A Sevilla tot el món desprèn alegria

Allò imprescindible: Dinar al riu amb amics un dia de sol

Una beguda: El rebujito

Una festa: “La feria de Abril”

Un menjar: El "pescaito" frito de la freiduria "El Arenal"

10

A Màlaga de turisme al novembre.

L'article té 50 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).