• Inici
  • Entrevistes
  • Estudiant fora
  • Isabel López: "Diria als joves que volen estudiar fora que no tinguen por i s’atrevisquen a viure una experiència com la meua"

Isabel López: "Diria als joves que volen estudiar fora que no tinguen por i s’atrevisquen a viure una experiència com la meua"

| Eduard Garcia Molina | Estudiant fora
Isabel López: "Diria als joves que volen estudiar fora que no tinguen por i s’atrevisquen a viure una experiència com la meua"

El passat mes d'agost, la protagonista d'esta nova entrega d' "Estudiant fora", Isabel López, va decidir anar a estudiar a Hillsborugh, un poble de poc més de 6.000 habitants a Carolina del Nord, als Estats Units d'Amèrica, on estudia segon de batxillerat. Va prendre la decisió d'estudiar un any als EUA quasi sense pensar, ja que una amiga seua, Natàlia Amorós, li va comentar que ella se n'aniria allà a estudiar. Allà l'ha sorprés especialment que hi haja policia als centres d'estudis, com també ens explica que el sistema d'ensenyament nord-americà és prou diferent al nostre.

Ens confessa que allò que més troba a faltar de Biar la seua família, els seues amics, "veure el castell des de la finestra, passejar pels carrers del poble i les festes", tot i que recomana a la gent jove que vulga estudiar als Estats Units que siguen valents i que no tinguen por a viure esta experiència.

Foto principal: Isabel (al centre) amb la seua família d'acollida.

 

Quan vas començar la teua aventura als EEUU?

La meua aventura va començar el 13 d’agost de 2014 quan tots els estudiants ens vam trobar a Madrid per a agafar l’avió que ens havia de portar el dia següent cap als Estats Units.

"La meua aventura va començar el 13 d’agost de 2014"

 

En quina ciutat resideixes i com la descriuries?

Residisc en Hillsborugh, un poble xicotet de 6.087 habitants molt acollidor, situant a l’interior de Carolina del Nord. És molt tranquil i està ple de llocs per a visitar: parcs, museus i zones naturals. El centre és com de pel·lícula, amb una gran avinguda atapeïda de botigues i restaurants al pur estil americà. En pocs mesos, s’ha convertit en ma casa.

"El centre és com de pel·lícula, amb una gran avinguda atapeïda de botigues i restaurants al pur estil americà."

 2

A l'Orange Hight School amb la seua millor amiga, Brooke.

 

Què estàs estudiant als EEUU?

Estic estudiant segon de batxillerat a l’institut Orange Hight School de Hillsborough. És un institut de 1200 alumnes que ofereix l’estudi d’assignatures de caire científic, humanístic i artístiques de tot tipus. M’ha impressionat la gran oferta que tenim l’alumnat per a triar les assignatures i la llibertat per a combinar-les.

L’estat de NC té un sistema de graduació diferent a alguns estats de la Unió Europea, i per tant no podré convalidar el curs a Espanya, així que he optat per cursar assignatures que em semblen interessants. Este semestre estic cursant Art, Ciències cíviques i econòmiques, Anglès i classes de cant.

"M’ha impressionat la gran oferta que tenim l’alumnat per a triar les assignatures i la llibertat per a combinar-les."

 3

Al centre de Hillsboroug, el poble on resideix als EUA.

 

Per què vas decidir viatjar tan lluny?

Va ser dit i fet. Un dia estava parlant amb els meus pares sobre la meua amiga Natàlia Amorós, que tenia planejat anar als Estats Units a estudiar, i aleshores va ser quan els meus pares em van proposar viure la mateixa experiència. I sense pensar-m’ho ni un moment vaig dir que sí. Ara sé que va ser la millor decisió que mai he pres.

"Va ser dit i fet."

 

Què fou el més difícil al principi?

El més difícil al principi és l’idioma. Els primers dies costa entendre les converses i fins i tot podria dir que acabes per emmudir, però el contacte amb la llengua durant 24 hores fa que poc a poc es note una sorprenent millora.

"M’ha impressionat la gran oferta que tenim l’alumnat per a triar les assignatures i la llibertat per a combinar-les."

 4

Isabel en el seu primer partit de futbol americà, al seu institut.

 

Què és el que més trobes a faltar de Biar?

Trobe a faltar la meua família, tots els meus amics, veure el castell des de la finestra, passejar pels carrers del poble i les festes.

Fa un mes vaig conèixer uns americans que estaven cursant espanyol des de feia quatre anys i els vaig preguntar què sabien de nosaltres; em vaig adonar que, vertaderament, no saben res. Així que em vaig proposar ensenyar-los totes les cultures que tenim a Espanya i, com no, a Biar.

"Trobe a faltar la meua família, tots els meus amics, veure el castell des de la finestra, passejar pels carrers del poble i les festes."

 5

La nostra protagonista amb alguns dels seus millors amics, també estudiants d'intercanvi.

 

Quins son els avantatges d’estudiar Batxiller als EEUU? I els desavantatges? És molt diferent el sistema educatiu Americà al que estudiaves a l’IES BIAR?

Hi ha més diversitat d’assignatures i, per tant, pots experimentar noves facetes de tu mateix. En el meu cas, un desavantatge és no poder convalidar el curs.

El sistema educatiu és molt diferent: el curs es divideix en dos semestres en els quals curses quatre assignatures en cadascun. Pots triar assignatures de tot tipus i triar la dificultat a la que vols arribar, i per tant, a les classes hi ha alumnes de totes les edats.

L’institut comença a les 8.45 i acaba a les 15.45, amb un descans per a menjar d’una hora que normalment els estudiants aprofiten com a hora d’estudi.

Alguna cosa que m’ha sobtat és que són els alumnes els que canvien de classe constantment i són els professors els que són a l’aula. La forma de fer classe és diferent. Els professors utilitzen un enfocament didàctic més pràctic, amb moltíssims projectes, exposicions i deures tots els dies. A banda, em sobta molt que hi haja policia al centre!

"els alumnes els que canvien de classe constantment i són els professors els que són a l’aula. La forma de fer classe és diferent. Els professors utilitzen un enfocament didàctic més pràctic"

6

Isabel López després d'un "ice bucket challenge" amb l'equip de voleibol del seu institut, del qual ella és la "manager".

 

Després d’aquestos mesos a terres americanes, quins tòpics creus que compleixen els americans?

A Amèrica tot és més gran, des d’una casa fins un paquet de cereals. A Amèrica pots trobar 20 tipus de restaurants diferents de menjar ràpid. La gent és molt esportista i competitiva i, curiosament, no he trobat tanta obesitat com em pensava. I sí, existeixen els típics partits de futbol americà amb les animadores. El club de teatre de l’institut fa dos musicals a l’any (en un dels quals participaré). Hi ha moltes més coses que ens fan diferents: els cotxes són gegants, el seu patriotisme, la possessió d’armes, el ball de graduació (PROM) amb els seu rei i reina, música country per tot arreu... En fi, podríem dir que visc en una pel·lícula.

"els cotxes són gegants, el seu patriotisme, la possessió d’armes, el ball de graduació (PROM) amb els seu rei i reina, música country per tot arreu..."

 7

Durant la celebració de Halloween.

En quant al menjar, com el definiries?

Greixós i ràpid. Als americans els agrada menjar però no esperar, així que la gran majoria opten pel menjar ràpid. A més, tot està cuinat amb mantega.

"Greixós i ràpid."

 

Una vegada finalitzes els estudis, què tens pensat fer?

Vull anar a la universitat i estudiar Comerç Internacional o alguna titulació relacionada amb el turisme. M’agradaria estudiar algun any de la carrera en un altre país com la Xina, Alemanya, França o Itàlia.

"estudiar Comerç Internacional o alguna titulació relacionada amb el turisme."

 8

Un dia de caiac amb les seues amigues.

 

Què t’ha aportat personalment el fet d’estudiar fora de Biar?

M’ha aportat una nova forma de vore les coses i m’ha ajudat a ser més independent, a superar-me cada dia i a aprofitar cada experiència al màxim. També m’ha aprofitat per a ser més sociable i adaptar-me a tot tipus de situacions, a més d’aprendre una nova cultura i una nova llengua.

 "a ser més independent, a superar-me cada dia i a aprofitar cada experiència al màxim."

 

Què aconsellaries a tots aquells joves que volen estudiar un any als EEUU?

Que no tinguen por i s’atrevisquen a viure una experiència com la meua. Els obrirà moltíssims camins en la seua vida professional i els farà crèixer personalment, aprendre noves llengües i tindre amics per tot el món.

"Que no tinguen por i s’atrevisquen a viure una experiència com la meua."

 9

Fent "tubing" amb les seues amigues en un llac que no les va deixar indiferents.

 

Respon breument en relació a la teua estància als EEUU:

- un menjar: sandvitx a la barbacoa. ( Típic de Carolina del Nord)

- una beguda: Llimonada

- una festa: Halloween

- un amic/amiga: Brook Asbury

- un lloc: Chimney Rock State Park NC (North Carolina)

L'article té 49 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).