• Inici
  • Entrevistes
  • Estudiant fora
  • Ricardo Felipe Parra: "Les experiències que es viuen estudiant fora no tenen preu"

Ricardo Felipe Parra: "Les experiències que es viuen estudiant fora no tenen preu"

| Eduard Garcia Molina | Estudiant fora
Ricardo Felipe Parra: "Les experiències que es viuen estudiant fora no tenen preu"

Tornem amb els estudiants fora i ens topem amb Ricardo, un biarut que té molt clar el que vol i en els seus plans es troba estudiar part del seu Grau a Nottingham, ciutat anglesa lligada a la llegenda del famós bandoler Robin Hood.

Fotografia principal: “Selfie” de la colònia de Valencians en Nottingham.

 

Què estàs estudiant? En quina universitat?

És un poc complicat d’explicar, estudie un programa un poc especial dins del grau en Negocis Internacionals que consisteix en 2 anys d’estudi en la Universitat de València i 2 en una institució estrangera, en el meu cas Nottingham Business School.  

Estudie un programa un poc especial dins del grau en Negocis Internacionals.

 

Per què vas triar estos estudis universitaris?

Sempre havia tingut interès per l’economia i l’administració d’empreses, a més des de ben jove tenia clar que volia estudiar fora. Aquest programa m’oferia les dues coses i a més preparació per a un món que cada cop està més i més globalitzat. Per tant quan vaig descobrir aquest grau, tenia clar que era el que volia estudiar.  

De ben jove tenia clar que volia estudiar fora.

01

Estàtua de “Robin Hood” icona de la ciutat de Nottingham

 

Què tal és la teua vida a Anglaterra? Com descriuries la societat anglesa segons el teu punt de vista?

Aquesta és una pregunta que fan prou els anglesos, normalment comente que el país està molt bé, excepte pel menjar i el clima. Realment m’agrada prou el que ofereix Regne Unit, és un país molt cosmopolita, fins i tot Nottingham, que és una ciutat relativament xicoteta, té una varietat cultural impressionant. Els preus són un poc elevats, tant comparats amb Espanya com per als estudiants nacionals. Però poc a poc anem trobant trucs que ens permeten viure millor. En general estic molt feliç amb l’experiència de viure ací.  

 És un país molt cosmopolita.

 

Quines diferències trobes entre la vida universitària a Nottingham i a València?

En primer lloc he de dir que les instal·lacions de les universitats britàniques són moltíssim millors que les de les universitats de València, el pressupost de les universitats ací és molt més gran i es nota. Tot i que també s’ha de dir que la matrícula ací costa unes 10 o 12 voltes més.

Tanmateix es poden trobar diferències en altres aspectes com la manera en què es relacionen els estudiants entre si. Mentre que a València tot sorgeix de manera espontània i sol haver bona relació amb els companys de classe, en Regne Unit és habitual que els estudiants que comparteixen classe no arriben a conèixer als seus col·legues en absolut i quan volen relacionar-se i fer amics ho fan a través de societats estudiantils que poden ser tan variats com un equip de voleibol o societat de fans de “Star Wars”...

 Quan volen relacionar-se [els estudiants] i fer amics ho fan a través de societats estudiantils que poden ser tan variats com un equip de voleibol o una societat de fans de “Star Wars”...

04

Rebent una visita dels pares a “Wollaton Hall” un antic palau ara convertit en museu

 

Què creus que t’aporta aquesta experiència a l’estranger?

En el meu cas concret he de dir que viure en Anglaterra és prou enriquidor. Evidentment és excel·lent per a millorar l'idioma, però a més aporta un punt de vista diferent. La societat britànica és molt més individualista i liberal, això es nota molt. Ningú es preocupa per tu tant per a bé com per a mal, però en qualsevol cas és una experiència diferent. En les universitats espanyoles tota la formació va molt dirigida des dels professors, ací has de “buscar-te la vida” molt més per a aconseguir qualsevol cosa de la universitat.    

 Evidentment és excel·lent per a millorar l'idioma, però a més aporta un punt de vista diferent.

 

Quines possibles eixides laborals tindries en acabar els teus estudis?

Les perspectives laborals per a la gent jove són prou nefastes hui en dia, però he de dir que de moment el 98% dels graduats que han eixit d’aquesta nova titulació troben treball en els primers 6 mesos, per tant espere tindre sort quan acabe els meus estudis. Les eixides que té aquest grau són molt variades. En el sector públic ofereix la possibilitat de treballar com a funcionari de duanes o diplomàtic i en el sector privat pràcticament en qualsevol departament (màrqueting, comptabilitat, finances...) d’empreses que operen a nivell internacional.

De moment el 98% dels graduats que han eixit d’aquesta nova titulació troben treball en els primers 6 mesos. 

 

Hi ha alguna cosa que trobes a faltar de la teua vida a Biar?

Hi ha moltes coses que es troben a faltar de casa. Tant la família com els amics evidentment, encara que solen vindre a visitar-me. Però també el clima càlid de Biar es troba a faltar en els dies de pluja tan típics britànics. Un menjar tan bo com el de casa és difícil de trobar ací també, però gràcies als paquets que vaig rebent l’estada es fa més tolerable. Però jo ja tenia clar que aquest era el preu que havia de pagar per tal de vindre ací.  

.

 El clima càlid de Biar es troba a faltar en els dies de pluja tan típics britànics.

03

 “Old Market Square”, la plaça central de Nottingham

 

Què li diries a algú que dubta en estudiar a l’estranger?

Diria que endavant, que la por passa en la primera setmana i que les experiències que es viuen estudiant fora no tenen preu. Encara que al principi puga ser difícil a la llarga s’agraeix i es valora més el que tens a casa.  

Encara que al principi puga ser difícil a la llarga s’agraeix i es valora més el que tens a casa.

 

Respon breument en relació a la teua estància a Anglaterra.

Un menjar: Precisament el menjar no és una de les coses per les quals destaca Anglaterra, però diré “Fish and Chips” que sense ser un plat molt elaborat està prou bo i és ideal per a estudiants.

Una beguda: Cervesa “Real Ale” molt bona i tradicional anglesa.

Una festa: Halloween, ací aquesta festa són paraules majors, encara que als anglesos els encanta disfressar-se i cada setmana pots veure hordes d’estudiants amb pintes estranyes pel carrer.

La pitjor matèria (a la universitat): Geopolítica, una assignatura que podria haver tingut un contingut molt interessant i per culpa d’un mal enfocament va ser excessivament teòrica.

Un lloc: Wollaton Hall, en Nottinghamshire. Una antiga mansió de l’aristocràcia anglesa que ara és un parc públic, ideal per a passejar.

Una persona: Diré 2, els meus companys de pis Anna d’Ontinyent i Claudio de Carcaixent. Ens ajudem molt mútuament i compartim totes les experiències que aporta estudiar ací.

02

L'article té 43 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).