• Inici
  • Esports
  • Javi Bernabéu Molina serà un dels 8 atletes espanyols en córrer els 246 quilòmetres de l’Spartathlon 2021

Javi Bernabéu Molina serà un dels 8 atletes espanyols en córrer els 246 quilòmetres de l’Spartathlon 2021

| Pablo Alcaraz del Valle | Esports
Javi Bernabéu Molina serà un dels 8 atletes espanyols en córrer els 246 quilòmetres de l’Spartathlon 2021

El biarut Javi Bernabéu Molina serà un dels huit corredors espanyols que buscaran emular al missatger ateniense Filípides els dies 24 i 25 de setembre a l'Spartathlon. Filípides, durant l’Antiguitat, va anar d’Atenes fins a Esparta per tal de demanar ajuda per a lluitar contra els perses a Marató. La ultramarató anomenada Spartathlon és una de les proves de ultradistància més prestigioses del món, ja que, a la categoria masculina, s’han de completar els 246 quilòmetres de distància en menys de 29 hores. 

L'Spartathlon va ser creada l'any 1983 i per a la edició 2021 hi han 341 atletes inscrits. A més, l'organització de la cursa exigeix a tots els participants masculins haver finalitzat una prova de 120 quilòmetres en menys de 12 hores o de 200 quilòmetres en menys de 29 hores entre altres. El recorregut consta d'uns 75 punts de cronometratge amb un horari de tancada determinat des que es dona començament a la prova a les 7 del matí a la capital grega.

La prova té com a meta l'estàtua del rei espartà Leonidas on els corredors abans de rebre el títol de finisher de la cursa han de besar els peus de l'efígie com a acte de veneració. Els corredors no només han de vèncer la distància, el desnivell o els canvis de superfície sinó que també al conegut dins l'argot com "l'autobús de la mort". Aquest terme fa referència al vehicle que va tancant la cursa i que arreplega als desqualificats que, com ja s'ha comentat abans, no arriben en hora als puts de cronometratge.

Respecte a l'anterior edició, el nombre de espanyols s'ha reduït de 12 participants a 8. No obstant això, l'expedició espanyola compta amb atletes de renom com el també valencià Iván Penalba que té el rècord mundial de carrera en cinta durant 12 hores (155,080 quilòmetres).

L'article té 868 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).