• Inici
  • Cultura
  • Crònica IV: La guinda més Epica per a un Leyendas del Rock inoblidable

Crònica IV: La guinda més Epica per a un Leyendas del Rock inoblidable

| Leyendas del Rock | Cultura
Crònica IV: La guinda més Epica per a un Leyendas del Rock inoblidable

Imatge del públic durant l'última jornada del Leyendas del Rock 2022. Font: Salvador Villa

Espectacular i inoblidable concert d'Epica per a culminar l'edició més esperada del festival

Diumenge 7 d'agost. Fregant les 4 de la matinada. El Reno Renardo i la seua proposta humorística posen el fermall d'or a un Leyendas del Rock 2022 que arriba a la seua fi després de 71 concerts i 4 intensíssimes jornades.

El dia començava en gran amb el concert acústic de Cellar Darling (amb cameo de Lándevir inclòs), que traslladava el festival fins a la Plaça Major de Villena igual que Tete Novoa el dia anterior, i continuava amb les actuacions de Orion Child i Astray Valley en el Forjando Leyendas Stage.

155

Butcher Babies durant el seu concert. Font: Salvador Villa

Jorge Salán, Kritter i Sphinx en el Mark Reale Stage, i Wig Wam (excel·lents), Butcher Babies (demolidores) i Ensiferum (una piconadora), en els escenaris principals, eren els encarregats d'obrir foc en l'última jornada de festival, que començava a cremar amb la pujada a l'escenari Azucena de Turilli/Lione Rhapsody i d'Overkill al Jesús de la Rosa. Dos estils diferents, dues propostes molt diferents, però que cadascuna a la seua manera encenien la vesprada i preparaven el camí per a un dels concerts més esperats del dia, el d'Opeth.

Mestres del metal progressiu, són un valor segur, ja siga en festival o en sala. Tal vegada no és una proposta per a tots els públics, almenys immersos en un esdeveniment així, però ningú pot negar la infinita qualitat de “Miguelito” Åkerfeldt i companyia, sobris com sempre, però infal·libles tècnicament, davant un públic entregat al preciosisme dels suecs.

Epica es corona en el Leyendas
Però si va haver-hi una actuació que va concitar l'aplaudiment unànime del respectable va ser la d'Epica, titans del metal simfònic que, durant 2022, estan celebrant en gran els seus 20 anys de carrera, alguna cosa que hem pogut gaudir durant el Llegendes del Rock amb una producció d'autèntic luxe per a acompanyar a una cuidada selecció dels temes que han jalonat la seua reeixida carrera.

156

Efectes especials durant l'actuació de la banda Epica. Font: Salvador Villa

El resultat va ser una posada en escena espectacular i un concert que mai oblidarem ni per la seua intensitat, ni per la seua força, ni pel desplegament de mitjans, ni per l'actitud de Simone Simons i la resta de la banda, ni per res. Senzillament magistral.

Fi de festa
Com a contrapunt de tant de preciosisme i puresa, Angelus Apatrida van tornar a demostrar per què són, de llarg, la banda nacional de thrash més important, amb una carrera ja reconeguda a nivell internacional i que continua apuntant pel cap alt alt, gràcies a una trajectòria irreprotxable de la qual hem pogut ser testimonis en primera persona al llarg de els anys en el Leyendas.

I parlant de carreres, què dir de Leo Jiménez, un altre valor segur i que compta amb la lleialtat i el suport dels seus incondicionals seguidors. La Bèstia, en plena forma, va deixar ben clara la seua vàlua com frontman i més si cap com a vocalista, tot un referent del heavy metal nacional per a completar l'elenc artístic de l'edició més esperada de Leyendas del Rock, que tornarà a posar-se en peus els dies 9, 10, 11 i 12 d'agost de 2023 amb el seu primer cap de cartell ja anunciat: Megadeth.

Ens veiem a Villena, Leyendas!

157

Assistents als escenaris principals mantejen un festivaler. Font: Salvador Villa

L'article té 149 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).