• Inici
  • Cultura
  • La soprano biaruda Teresa Albero recupera l'obra de Dolores Sendra gràcies a la Fundació Salom Sabar

La soprano biaruda Teresa Albero recupera l'obra de Dolores Sendra gràcies a la Fundació Salom Sabar

| Eduard Garcia Molina | Cultura
La soprano biaruda Teresa Albero recupera l'obra de Dolores Sendra gràcies a la Fundació Salom Sabar

 La soprano i musicòloga valenciana Teresa Albero, nascuda a Biar, ha sigut una dels cinc premiats en la quarta convocatòria dels premis IMPULSA CULTURA creats i atorgats per la Fundació Salom Sabar.

El projecte Dolores Sendra in memoriam pretén divulgar l'obra per a veu i piano de la compositora valenciana Dolores Sendra nascuda a Pego (1927-2019) mitjançant una labor d'investigació que abasta un procés d'investigació que part de l'estudi dels manuscrits fins a la realització d'un recital amb la interpretació de les seues obres.

Teresa Albero, que pertany a l'associació nacional Dones en la Música, ha apostat sempre per divulgar i traure a la llum l'obra d'artistes com Matilde Salvador, Dolores Sendra, López Artiga entre altres. En paraules de la soprano, “la millor manera de divulgar l'obra de les compositores és interpretant-la”. Per aquest motiu, Albero va presentar aquest projecte a la Fundació Salom Sabar. Una aposta per la cultura i per la investigació per a donar el lloc que es mereix a una de les compositores valencianes més brillants de la Comunitat Valenciana juntament amb Matilde Salvador.

056

El projecte comptarà amb el pianista nascut a Dénia, el mestre Francisco Cholbi, qui ja ha col·laborat en nombrosos recitals i òperes amb la soprano Teresa Albero. La soprano, que enguany té una important agenda que la portarà al Palau de la Música de València així com a altres auditoris i teatres, pretén amb el projecte Dolores Sendra in memoriam donar llum als manuscrits de la compositora valenciana així com visibilitzar i divulgar la seua obra en els escenaris.

 

L'article té 361 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).