• Inici
  • Cultura
  • Gran estrena de la Societat Unió Musical de Biar en l'ADDA d'Alacant

Gran estrena de la Societat Unió Musical de Biar en l'ADDA d'Alacant

| Eduard Garcia Molina | Cultura
Gran estrena de la Societat Unió Musical de Biar en l'ADDA d'Alacant

Fotografia: Josefina Molina Molina

El passat diumenge 26 de setembre la Societat Unió Musical de Biar va oferir un concert extraordinari a Alacant, concretament en l'Auditori de la Diputació d'Alacant, més conegut com l'ADDA. En els preparatius, la Societat no va voler que cap soci o sòcia es perguera l'esdeveniment, ja que era la primera vegada que la Societat Unió Musical oferia la seua música en l'Auditori alacantí.

És per això que a través d'invitacions es van fletar fins a tres autobusos per tal que les persones interessades pugueren acompanyar la seua banda de música a l'ADDA, sense deixar de banda tot un seguit de persones que van triar el cotxe particular per desplaçar-se fins a la capital alacantina. En tot cas va ser tot un èxit l'actuació de la SUM Biar, i tota una experiència per als músics, director, president de la Societat i la seua directiva, socis i públic en general que no es va voler perdre l'estrena a l'Auditori de la Diputació.

Durant el concert extraordinari, presentat per la biaruda María Richart Valdés i dirigit per Santiago Perpinyà, director de la SUM, es va comptar també amb la col·laboració del ballet d'Alcoi Gabriel Amador, qui va servir un toc "d'elegància, satisfacció i empaque", però no va ser l'única col·laboració que va rebre la música biaruda, ja que també es va comptar amb la col·laboració de la pianista Mireia Luna Soler i del guitarrista Óscar Albuixech, qui sent veïna i veí de Biar també, i de forma totalment desinteressada van aportar també les seues notes musicals a l'extraordinari concert.
 
"Una organització perfecta", en beu d'una de les veïnes que va gaudir el matí de diumenge amb la música a l'ADDA, "una meravella de sonoritat, una diversificació en les obres que feien complicat no prestar oides ni per un segon", el seu testimoni continua amb una petició, "entenc que segurament per raons d'agenda no seria possible, però en la interpretació de les obres de Zarzuela vaig trobar a faltar la veu de la soprano biaruda Teresa Albero", en tot cas "tot un luxe de concert i un honor per a Biar que la seua banda interprete en un lloc tan privilegiat".

Al final de la interpretació de la SUM es van haver d'interpretar dos BISES fora de programa i a petició del públic assistent, qui les va requerir després de tancades ovacions a la Societat Unió Musical de Biar i el seu director. Des de la directiva de la Societat i com no podia ser d'altra manera, es va voler agrair l'assistència als socis i sòcies i al públic de Biar que va acompanyar la banda diumenge, recolzant així la cultura de Biar i la SUM, així com va deixar la porta oberta a tornar a l'Auditori en altra ocasió que es requerisca.

Fotografies: Josefina Molina Molina

L'article té 698 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).