Just I. Sellés: "El que més em va espentar a escriure va ser la possibilitat de poder viure d'acord a les meues conviccions"

| Eduard Garcia Molina | Cultura
Just I. Sellés: "El que més em va espentar a escriure va ser la possibilitat de poder viure d'acord a les meues conviccions"

El passat divendres i de la mà del Centre Excursionista de Biar l'auditori de la Casa de Cultura va acollir la presentació de la novel·la històrica "Amira. L'última flor de La Muntanya", amb el seu autor Just I. Sellés (Beniarrés, el Comtat, 1969). Sellés és enginyer d’obres públiques i màster en enginyeria marítima, professió que abandonà l’any 2008 per dedicar tot el seu temps i esforç a l’escriptura. Des de Biar Digital ens acostem a l'autor a través d'algunes preguntes per conéixer millor el seu treball:

 

Llegint la teua biografia ens preguntem què fa a una persona que treballa en Obra Pública abandonar el seu lloc de treball i dedicar-se a l'escriptura?

Fonamentalment dos coses: la primera que vaig ser finalista del Premi Azorín de Novel·la l'any 2009, això em va fer plantejar-me moltes coses. Quan u escriu sense cap intenció professional però presenta la novel·la a un concurs del prestigi de l'Azorín i queda finalista, alguna cosa està demostrant, penses: "no escriuré tan mal com em pensava". Com sempre m'ha agradat escriure em va suposar una espenta. D'altra banda el que més em va espentar va ser la possibilitat de poder viure d'acord a les meues conviccions, canviar temps per diners, perquè el temps també val molts diners, hi ha molta gent que no ho valora, però jo sí que ho valore, tindre temps per a mi i viure la vida més intensament i d'acord a les meues conviccions.

Com va sorgir la idea de fer este acte a Biar de la mà del Centre Excursionista?

He vingut ja dues voltes a Biar, totes les obres que faig vinc a Biar a presentar-les i esta també havia de vindre a presentar-la, clar, i la pròxima que faça també vindré.

074

Instantània de la presentació de divendres

Com et presentaries davant d'algú que no coneix a Just I. Sellés?

Un escriptor humil que s'autoedita els llibres, que és tot passió pel que fa i la persona més feliç del món.

Què diries per a que ens férem avant i llegírem "Amira. L'última flor de La Muntanya"?

És una novel·la històrica amb tots els ingredients de la novel·la història actual, és una novel·la que vos enganxarà, que vos encisarà, i és una novel·la sobretot amb la qual gaudireu molt perquè sobretot tota l'acció passa a la nostra terra. Clar, no és el mateix llegir-se una novel·la on l'acció passa a Escòcia -que pot ser una novel·la molt interessant-, que llegir-se-la, on tota l'acció passa a la nostra terra. No sols la nostra terra, sinó que la nostra botànica també serà protagonista, les nostres poetes també seran protagonistes, els nostres paisatges són també protagonistes... Clar, la gent empatitza molt amb les meues obres perquè són una oda a la terra.

Tens un nou treball entre mans, esta volta retrates el litoral de Diània (Comarques Centrals Valencianes), què ens podries avançar?

El llibre fotogràfic el tinc ja, de fet acabe de vindre de la impremta, hui mateix [divendres]. El projecte literari és un llibre de viatges on vaig a contar de viatge en viatge en caiac per tota la comarca de la Marina Alta i la Marina Baixa, contant cada lloc pel que passe, les coves, les cales, els penya-segats, les pesqueres... és un llibre, una literatura diferent. M'apetia fer-ho i pegar-me un passeig. Ho he gaudit moltíssim, he descobert uns amagatalls realment impressionants i descobrir-los en hivern, entre setmana, quan estàs sol i no hi ha ningú, entres en solitud a eixes coves i el silenci t'aclapara, et sents fins i tot un intrús. No goses ni tan sols a parlar.

Ha sigut una bona decisió fer este llibre i un descobriment bestial per a mi i tots eixos amagatalls costaners que tenim tan bonics a la nostra terra.

(Aquesta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).

L'article té 6 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).