La Societat Unió Musical de Biar retorna la música festera al mes de maig

● L'organització del concert en la Plaça del Convent serà la prova de foc per a l'organització de posteriors activitats culturals

NP. 30/04/2021. Pasdobles i marxes mores tornaran a sonar a Biar. La Societat Unió Musical de Biar ha organitzat un concert en la Plaça del Convent, el 2 de Maig a les 12.00 hores, en el cap de setmana en el qual els veïns del municipi calfarien motors per a donar la benvinguda als desitjats Moros i Cristians, que enguany per la pandèmia, tampoc se celebraran.

La regidoria de Cultura col·labora amb el concert cedint l'espai i habilitant la infraestructura per a complir amb les mesures imposades per la incidència del covid-19. En total, 200 localitats amb la distància de seguretat permesa i amb reserva prèvia i tiquet d'entrada en el perímetre delimitat. A més, els assistents no es podran moure de les seues cadires i l'ús de mascareta és obligatori. També s'ha dissenyat un circuit d'entrada i d'eixida per a evitar les aglomeracions.
La regidora de Cultura, Amparo Albero, indica que “serà una prova pilot. Estem preparant la programació de cultura d'estiu i aquest concert ens donarà la mesura de què fer i com fer-ho en uns temps tan complexos com els que estem vivint”.

Així, amb el títol de “Biar, Festa Interior. Homenatge als fester”, la banda de música vol fer l'ullet a tots els festers que en 2021 trobaran a faltar uns dies tan especials com els que, habitualment, viu Biar del 9 al 13 de Maig. El programa s'obri amb el pasdoble del mestre Camilo Pérez Laporta, El capità i seguirà amb la marxa militar de Meredith Wilson, 76 Trombons.

La Societat Unió Musical ha dedicat cadascuna de les peces a les 7 comparses. Les primeres, la marxa cristiana Jessica de José-Rafael Pascual Vilaplana, a la comparsa de Blanquets i La Victòria d'Enric Alborch, als Blavets. El pasdoble entra en el programa amb els Estudiants i Manuel Rojas Tirado, autor de Nerva. I el bàndol cristià, el tanca el pas masero Tabal i Saragüells de Mario Roig.

Tres marxes mores són les que s'han triat per a Moros Vells, Tariks i Moros Nous. Així, s'escoltaran Als Moros Vells de Francisco Ripoll; El Kábila de José María Ferrero i Abenserraig de Saúl Gómez. Dedicada a la Confraria de la Mare de Déu es tocarà la marxa de processó A La meua Divina Mare. Totes les peces s'interpretaran sota la batuta del director titular de la banda Santiago Perpinyà.

067

(Aquesta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Dotze dones i un home han deixat les llistes de l'atur. @GVAlabora https://t.co/9BIMXZpcUv
BiarDigital Els més joves del CD Biarense portaven un any sense jugar a causa de la pandèmia de la #Covid19. https://t.co/6hEXEtaFHH
BiarDigital Tot i les bones dades cal continuar amb les mesures preventives contra la #Covid19. @GVAsanitat https://t.co/9ZBM2mHmlE
BiarDigital "¿Qué artista español ha conseguido que gente tan chauvinista como los franceses tarareen (se los saben de memoria)… https://t.co/IKfymdIaxA

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com