• Inici
  • Cultura
  • El compositor biarut Ferran Campos Valdés guanya el III Certamen de Composició Musical ‘Sant Joan d’Alacant’

El compositor biarut Ferran Campos Valdés guanya el III Certamen de Composició Musical ‘Sant Joan d’Alacant’

| Nuestras Bandas | Cultura
El compositor biarut Ferran Campos Valdés guanya el III Certamen de Composició Musical ‘Sant Joan d’Alacant’

Aquest dimecres 29 de juliol, reunits telemàticament el jurat seleccionat per al III Certamen de Composició Musical “Sant Joan d'Alacant”, organitzat per la Societat Musical La Paz amb la col·laboració de l'ajuntament de la vila, va acordar atorgar per unanimitat el primer premi, en la modalitat de pasdoble fester, a Ferran Campos Valdés per l'obra amb el pseudònim Eqüestre.

Un total de deu composicions inèdites han tingut l'oportunitat d'alçar-se amb l'únic premi econòmic contemplat en les bases de la convocatòria dotat amb 3.000€.

Ferran Campos Valdés

Ferran Campos Valdés (Biar, 1990), realitza estudis de composició en el Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d'Alacant de la mà de Joan Enric Canet. Destaca, malgrat la seua joventut, a la província d'Alacant gràcies a la seua important trajectòria que li va valdre en 2017 el primer premi per la seua obra Santjoaneries en el I Concurs de Pasdobles de Fogueres d'Alacant. Amb l'obra Le Sette Parole es va alçar en la primera edició del Concurs de Sant Joan en la categoria de marxa processional.

A més, en Nuestras Bandas de Música ja es va reconéixer el talent del compositor Ferran Campos Valdés amb la secció 'Entre Pasdobles i Marxes' del mes d'abril de 2018.

Donada la qualitat i la competitivitat entre les obres presentades, el jurat acorda atorgar un Esment d'Honor al prolífic compositor benidormenc Josep Cano per la seua obra Sofía.

Totes dues peces seran interpretades per la banda titular de la Societat Musical “La Paz” en el Concert de Festes, que tindrà lloc el pròxim 29 d'agost en les instal·lacions del CEIP Cristo de La Paz. Així mateix formaran part del tercer volum de la col·lecció discogràfica “Música per al poble de Sant Joan”.

El jurat especialitzat d'aquesta tercera edició, compost per Jordi Peiró, Santiago Cinqué i Francisco Amaya, va destacar amb rotunditat i unanimitat la qualitat del pasdoble presentat per Ferran Campos Valdés.

Ferran Campos

Jurat especialitzat

Jordi Peiró Marco (El Palmar València, 1965), és professor de la Banda Municipal de València. Compositor Professor superior de trombó i bombardí. Totes les seues obres han sigut les de caràcter obligat en els certàmens de bandes de la Diputació de València i en la Internacional de València.

Santiago Cinqué Serna (Albatera, 1971), és compositor, director de banda i pianista. Les seues obres s'han interpretat als EUA, Alemanya, Itàlia i el Japó. La Banda Simfònica Portuguesa acaba de gravar la seua "Nigth and Day" per a la prestigiosa editorial holandesa Molenaar.

Francisco Amaya (Alcoi,1965), actualment professor d'orquestra en el CPM de Torrent. Professor de música festera i repertori coral de l'Escola Superior de Música d'Alt Rendiment ESMAR.

L'article té 81 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).