La soprano biaruda Teresa Albero escollida per a l'exclusiu programa d'alt perfeccionament que ofereix l'Òpera de Naples a Florida

| Eduard Garcia Molina | Cultura

La soprano alacantina Teresa Albero seleccionada com a única espanyola en l'Òpera de Naples per a les pròximes sessions de classes magistrals que s'oferiran el mes vinent d'abril a Florida (EUA).

Teresa Albero que acaba de debutar el difícil rol de l'òpera La Voix Humaine, ha sigut escollida juntament amb onze cantants més de tot el món per a formar part del conjunt de solistes que participaran en l'exclusiu programa d'alt perfeccionament que ofereix l'Òpera de Naples a Florida (EUA).

Albero que ha sigut lloada en les últimes crítiques per la seua solidesa vocal i interpretativa, se sumarà al programa de l'Òpera de Naples, constituïnt este fet una oportunitat única.

Entre els seus pròxims compromisos apareixen en la seua agenda concerts en Ausburg i a Berlín així com en diferents parts del món juntament amb el debut de diversos rols entre els quals es troba Santuzza de Cavalleria Rusticana.

Teresa Albero

TeresaAlberoAlbero, guardonada amb el Premi Internacional Palau de la Música de València, és ja una realitat en el panorama líric. Formada com a pianista i Llicenciada en Musicòloga ofereix una versatilitat destacada que li ha permés abastar projectes de diferents i importants espectres.

Seleccionada al febrer de 2019 per a participar en l'Opera de Naples en Estat Units (Florida) la seua carrera el mes vinent d'Abril. Albero que ja ha realitzat diversos rols com Second Woman (Dido i Aeneas), Donna Elvira i Donna Anna (Don Giovanni), Mercedes (Carmen), Comtessa (Nozze di Figaro), Calipso (Telemaco nell’isola di Calipso) i Susanna (Il Segreto di Susanna) i la recent estrena de la Voix Humaine, 2019. Pianista i llicenciada en Musicologia pel CSMV (2007). Es trasllada a Sant Sebastià per a perfeccionar-se en Musikene.

Llicenciada en cant i obtenint les màximes qualificacions en el posterior Màster en Interpretació, va ser seleccionada per a treballar amb el prestigiós Alberto Zedda en l'Opera estudi en col·laboració amb el Teatre Real.

AlberoDes del punt de vista internacional, ha cantat en nombrosos Teatres i Festivals com en la Inauguració del Festival DEARTE (2011), Festival Musika-Música Bilbao a palau Euskalduna (2010-2011-2012), Festival Internacional Quinzena Musical de Sant Sebastià (2012 i Jornada Inaugural en 2014), Prioré Mesnil de Saint Martin, (França, 2012), Museu de Belles arts de Bilbao (2012), Temporada Lírica de La Rioja (2013), Clausura del Festival Internacional del País Basc (2013), Teatre d'Òpera de Lübeck (2013) i Luxemburg (Bertrange, 2014).

Pianista i llicenciada en Musicologia pel Conservatori Superior de Música de València (2007). Es trasllada a Sant Sebastià per a perfeccionar-se al Centre Superior de Música del País Basc, Musikene, sota els consells de la soprano Ana María Sánchez. Llicenciada en Cant, ha rebut consell de noms tan prestigiosos com Alberto Zedda, Mariella Devia, Enrique Ricci, Miguel Zanetti, Maciej Pikulski, Caroline Stein (Hochschule aus Leipzig), Carlos Chausson i Raina Kawaiwanska, no obstant això destaquen les paraules de la mezzosoprano Teresa Berganza, destacant d'Albero la seua línia de cant, la brillantor, la presència en l'escenari i el terciopelo propis de la seua veu lírica (2015). Ha finalitzat un Màster en Interpretació Musical amb les màximes qualificacions per unanimitat en el Tribunal (2016).

Ha estrenat diverses obres com The Book of Urizen sent dirigida pel propi compositor, Jacob de Haan. Ha interpretat La Missa de Nelson d'Haydn, el Requiem de Mozart, Reqiem de Fauré ha estrenat en el Palau de la Música de València La Misa a Buenos Aires de Palmeri.

Cal destacar la seua participació en l'Opera Studio realitzada sota la direcció del Director Italià Alberto Zedda i en col·laboració amb el Teatre Real de Madrid (Febrer 2016). Subratllar els nombrosos concerts que realitzarà aquest pròxim any en diversos punts de la geografia espanyola així com la interpretació de dos rols principals, Susanna en Il Segreto di Susanna de Wolf-Ferrari i Comtessa en Le Nozze di Fígaro de Mozart en 2018 juntament amb La Voix Humaine en 2019.

Entre els seus projectes futurs destaca la seua participació en l'Opera de Naples, a Florida, concerts en Ausburg (Octubre 2019) i a Berlín juntament amb recitals en diverses parts d'Espanya com Santiago de Compostel·la i Alcoi.

67

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

L'article té 5 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).