Recital de piano a càrrec de Gabriel C. Alcañiz, dissabte, 20 de maig, a l'Auditori de la Casa de la Cultura de Biar

Dissabte, 20 de maig, a les 20:00 h a l’Auditori de la Casa de la Cultura de Biar, el pianista Gabriel C. Alcañiz, interpretarà un recital de piano.
El programa que tocará es:
 
Dos Nocturns de Frédérick Chopin
Nº 15 en do menor
Nº 1 en fa menor
 
Estudi nº 10 d'execució transcendental « Appassionata » de Franz 
Liszt
 
Tres Danzas Españolas  d’Enrique Granados
 1. Minueto Galante
 2. Oriental
 3. Andaluza
 
Arabesque de Claude Debussy 
Tarantela Estiriana de Claude Debussy
Zapateado d’Enrique Granados
 
Breus notes al programa:
 
Chopin és el més poètic i insigne representant del Romanticisme Abstracte (música instrumental que no deriva de fonts literàries i evoca emocions i sentiments). Els Nocturns, creació de l'irlandès Field, evoquen un ambient intimista i en el cas de Chopin, la nostàlgia de la pàtria perduda (Polònia ocupada per Rússia i per Prússia) i la desolació de l'exili involuntari a París.
 
Liszt és hereu delas dos corrents principals del Romanticisme, la representada per Chopin i la representada per Schumann (Romanticisme programàtic amb base extramusical); la seua música és programàtica i abstracta al mateix temps. Aquest estudi correspon a una sèrie de 12 que són la culminació del virtuosisme romàntic i una dels cims del repertori pianístico.
 
Granados és el compositor espanyol d'arrels més romàntiques (influències de Chopin i Liszt). Aquestes danses corresponen a una sèrie de 12 que evoquen el Segle d'Or musical del XVIII (Minueto Galante) i els nous llenguatges harmònics i melòdics de la música popular, especialment del cante jondo (Oriental, Andaluza i Zapateado).
 
Debussy encarna la modernitat francesa enfront del romanticisme alemany. S'inspira en llenguatges exòtics espanyols (Arabesque) o italians (Tarantela). La seua música es caracteritza per la cerca de nous timbres (pedals, registres) i colors musicals (harmonies noves) i no evoca drama literari o “sublimidad” intel·lectual, sinó l'efecte momentani i despreocupat, quasi minimalista, de l'assumpte trivial: L’art pour L’art. Es correspon amb l'Impressionisme en pintura i el Simbolisme (Baudelaire, Rimbaud i Mallarmé) en poesia francesa.
 
Gabriel  Casero Alcañiz va nàixer a València.
 
És professor de Piano del Conservatori Professional de Música de València.
 
És la tercera generació d’una familia amb arrels musicals. Va cursar els estudis Superiors  de piano, clau i  música de cambra en el Conservatori Superior de la seua ciutat finalitzant amb Matrícula i Esment d'Honor de Final de Carrera.
 
Realitza estudis de postgrau en piano durant 5 anys amb Ramon Coll a Barcelona i Madrid (deixeble de Richter i de Ravel-Perlemuter).
 
Núm. 1 d'oposició, desplega la seva vocació pedagògica en els Conservatoris Professionals de Torrent i València, exercint les funcions de Cap del Departament de Piano. 
 
Després de l'oposició, amplia la seva formació pianística amb: Julian Martin (Juilliard de Nova York), Solomon Mikowsky (Manhattan School de Nova York), Peter Bithell (Guildhall School de Londres), Claude Helffer (Nacional de París), Sonia Anschütz (Real de Brussel·les), i la seva especialització (estil clàssic) amb Paul Badura-Skoda (Mozarteum de Salzburg) i Ferenc Rados  (Acadèmia Liszt de Budapest), entre uns altres.
 
Completa la seva formació didàctica amb les tècniques Alexander, Dalcroze, Kodaly i Suzuki en la Carnegie-Mellon University de Pittsburgh.
 
Ha impartit cursos d'especialització musical per a Professors i Opositors en la Consellería d'Educació de València, coordinant l'àrea de piano  per a la realització i publicació de materials curriculars amb la implantació de la LOGSE. Assessor musical del ISEA i Coordinador Erasmus del Conservatori Superior de València on implanta amb èxit aquest Programa d'Intercanvi Universitari.
 
Va impartir Didàctica del Piano durant 10 anys en el Conservatori Superior de València.
 
Màster per la Universitat de València  i per la Universitat Rei Juan Carlos de Madrid. Llicenciat en Història Antiga i en Filologia Anglesa. Parla anglès (C2), francès (B2) i alemany (B2).

Forma Duo pianístico amb la seva germana Renata.

 

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anuncinats, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital De la mà de l'atleta Clara López Francés vos portem una nova entrega de "Fent poble", reflexionem amb la jove biaru… https://t.co/bfFS1778Lz
7hreplyretweetfavorite
BiarDigital RT @Biarsensacion: 🧥👛Compra als comerços AEBI o gaudeix dels bars i restaurants associats del 14 al 25 d'octubre i participa en el sorteig…
BiarDigital Quatre dones han deixat les llistes de l'atur, tot i que cinc homes s'han donat d'alta, per tant el saldo és d'una… https://t.co/UfbrfK9gvB
BiarDigital Els fulls per poder signar es troben en molts establiments comercials de #Biar. https://t.co/SSFzhjoUTz

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com