[IES Digital] Recital de poesia a càrrec dels alumnes de l’IES Biar

21 de febrer. Lectura Col.lectiva per commemorar el Dia Internacional de les Llengûes maternes.

Els alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat han sigut els encarregats de dur a terme l’activitat realitzada  la casa de Cultura de Biar.

El passat dimarts dia 21 de febrer es va organitzar un recital de poesia a la casa de cultura de Biar. Alguns alumnes dels cursos de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat foren els encarregats d’interpretar diversos poemes, tant en castellà com en valencià. Les recitacions en valencià pertanyen a l’autor Joan Valls i Jordà, i els de llengua castellana al poeta Miguel Hernández. L’esdeveniment començà a les 12.30 hores i finalitzà a les 13.30 hores, aproximadament.

IMG 8163

L’Ajuntament, en concret la Regidoria de Cultura, va ser l’encarregada de proposar als departaments de llengües de l’institut aquesta activitat, ja que col·laboren per tractar de fomentar la lectura.

El recital començà amb un xicotet discurs sobre la importància de les llengües maternes i la preservació per part de Joan Lluís Escoda, seguit d’un poema. A continuació, els alumnes recitaren els seus. A més a més, professors com Paco Almarcha i Serafín Gil (castellà), Àlex Amorós (geografia i història), i Sergi Gómez i Laura Barberà (valencià) es van animar a interpretar diversos poemes. També van participar en la lectura col.lectiva dues representants de l’Associació d’Amics del Patrimoni de Biar. La finalitat va ser celebrar el centenari del naixement del poeta alcoià Joan Valls i Jordà i el 75 aniversari del naixement de Miguel Hernández, autor alacantí, concretament, d’Oriola.

IMG 8196

Tots els alumnes dels cursos participants s’han involucrat molt, cadascun tenia una activitat assignada. A banda dels rapsodes, la resta s’han responsabilitzat d'investigar sobre la vida dels autors i escriure una biografia, ajudar a millorar la interpretació dels poemes, dibuixar una il·lustració relacionada amb l’activitat, redactar diverses notícies i realitzar un reportatge sobre l’acte. Tot açò amb el suport dels professors, els quals s’han encarregat de guiar-los en les seues tasques, dedicant diverses classes per a preparar el recital. De ben segur que els assistents hauran gaudit d’aquests preciosos poemes i l’activitat els haja incitat a fomentar la seua lectura.

IMG 8213

IMG 8239

IMG 8227

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Dotze dones i un home han deixat les llistes de l'atur. @GVAlabora https://t.co/9BIMXZpcUv
BiarDigital Els més joves del CD Biarense portaven un any sense jugar a causa de la pandèmia de la #Covid19. https://t.co/6hEXEtaFHH
BiarDigital Tot i les bones dades cal continuar amb les mesures preventives contra la #Covid19. @GVAsanitat https://t.co/9ZBM2mHmlE
BiarDigital "¿Qué artista español ha conseguido que gente tan chauvinista como los franceses tarareen (se los saben de memoria)… https://t.co/IKfymdIaxA

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com