• http://valdespastor.com/site/
Previous ◁ | ▷ Next

La Regidoria de Cultura valora molt positivament les activitats realitzades durant l'estiu on han participat més de 1.500 persones

Des de la Regidoria de Cultura volem informar de l’èxit de les activitats programades per a l’estiu. En primer lloc val a dir que en aquestos mesos de juliol han passat per Biar gent d'Amèrica, d'Europa, d'Àfrica i d'Àsia (Mèxic, Egipte, Viana do Castelo, Londres, Berlí, L.A., Ciutat del Cap, Hong Kong, Barcelona, Tarragona, València, Oviedo, Saragossa,etc). Hem aconseguit que el nom de Biar està arreu del món relacionat amb el món acadèmic universitari. Gràcies a activitats com ara el Congrés Internacional “La Dansa dels Altres” que es va dur a terme els dies 7, 8 i 9 de juliol; la Jornada sobre els mercats laborals i les possibles solucions a l'oferta i la demanda de professionals organitzada per Jose Luis Gascó professor de la UA i les Jornades Trombonístiques organitzades per 2i2Quartet Biar és un referent acadèmic i cultural. El Regidor Joan Lluís Escoda afirma que s’està treballant per activar la Seu Universitària. Biar està fent un gran esforç per revitalitzar de nou la Seu. Amb aquest treball es pretén impulsar i difondre que Biar, malgrat ser un poble menut, té la capacitat organitzativa d’esdeveniments d’aquesta alçada que situen a Biar com a lloc de referència acadèmica, turística i cultural.

L’impacte d’aquestes activitats va ser considerable ja que gràcies a aquestos esdeveniments en aquestes tres setmanes han passat per Biar més de 1000 persones entre visitants, congressistes, professors i matriculats, a més dels biaruts i biarudes que també han participat.

Des d’ací volem agrair a la UA, al Rector Manuel Palomar al Vicerector Carles Cortes per voler estar presents a la inauguració del Congrés Internacional “La dansa dels Altres” així com a Raül Sanchis, Francesc Massip i com no, als Alcaldes i Regidors d’Ontinyent, Bocairent i Banyeres de Mariola. El Congrés va ser un èxit de participació, tan de manera acadèmica com per les activitats complementàries programades: el concert d’Ahmed Touzani i Pep Gimeno Botifarra, la Representació Extraordinària del Ball de les Espies i del Ball dels Blaus de Biar i la representació de l’Auto de Floripes de Viana do Castelo. El Regidor Joan Lluís vol agrair la gran col·laboració per part dels biaruts i biarudes que van participar en el Ball de les espies i al Ball dels Blaus, en especial al President de la comparsa Antonio Pardo.

En aquesta setmana estan realitzant-se les Jornades Trombonístiques que enguany compten amb un major nombre de matriculats, cosa que cal assenyalar. A més a més, l’índex de participació de les activitats culturals programades ha desbordat totes les expectatives. El dimecres 20 la plaça de l’Ajuntament de Biar va acollir a més de 550 persones que volien escoltar a l’Spanish Brass Luur Metal i a Pep Gimeno Botifarra. Les activitats continuaren el dijous amb música Iberoamericana i el divendres amb el tancament de les Jornades, l’audició dels matriculats i l’actuació del grup The Cool Trance.

El Regidor Joan Lluís Escoda destaca que des de l’Ajuntament de Biar estem treballant per garantir una programació cultural completa que ajude a promocionar la cultura com una eina imprescindible per al desenvolupament i cohesió social. La cultura té un paper rellevant davant la qüestió de la diversitat cultural, la integració de comunitats minoritàries, els processos d'igualtat de gènere i el desenvolupament local.

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital "Els drets de les dones no són negociables", per Anna Valdés Coll https://t.co/OqTEsCTx8s https://t.co/8uIgRU6fcc
2hreplyretweetfavorite
BiarDigital [IES Digital] L’Erasmus + a l’IES Biar: «Canviant vides, obrint mentalitats», per M. José Aroca… https://t.co/VbawK4dDQa
23hreplyretweetfavorite
BiarDigital Arriba un any més a Biar la festa de Sant Antoni Abat https://t.co/Belo3rkXai https://t.co/C0w9JHPdqO
23hreplyretweetfavorite
BiarDigital Renovació del carnet de socis del poliesportiu municipal https://t.co/qRoii19bam https://t.co/2JKRu6M4HW

Enquesta

Sí - 70.2%
No - 23.4%
Indiferent - 6.4%

Han votat: 47
Enquesta tancada on: Setembre 21, 2018
Joomla templates by Joomlashine