• Inici
  • Entrevistes
  • Biaruts d'adopció
  • Laura Fuster: "El millor de tot és recollir eixes vivències i quedar-te-les per a tu. D'això tracta la vida"

Laura Fuster: "El millor de tot és recollir eixes vivències i quedar-te-les per a tu. D'això tracta la vida"

| Eduard Garcia Molina | Biaruts d'adopció
Laura Fuster: "El millor de tot és recollir eixes vivències i quedar-te-les per a tu. D'això tracta la vida"

Tornem amb "Biaruts i biarudes d'adopció", l'apartat on les persones provinents d'altres punts de la geografia valenciana, estatal o de l'estranger han fet de Biar el seu poble, com és el cas de la nostra nova protagonista: Laura Fuster, tot i haver nascut a la capital de La Safor, Gandia, Laura va recalar el 1993 a la veïna localitat de Castalla, per trobar qui actualment és el seu marit i pare dels seus fills el 2005, fa dotze anys dels quals porta huit i mig vivint a Biar, una "biaruda d'adopció per amor" reconeix. Vos deixem amb les seues experiències:

Quant de temps portes vivint a Biar?

Vivint porte 8 anys i mig. Em vaig casar l'any 2008 i des d'aleshores Biar és la meua casa. A més, des de que vaig conèixer al meu home, en el 2005, les meues "visites" al poble van ser més a sovint.

D'on eres exactament? Conta'ns com és el teu poble.

Jo sóc nascuda en Gandia, però per assumptes de treball del meu pare hem viscut en molts llocs. L'any 1993 vam arribar a Castalla i ja ens vam instal.lar allí. Són molts anys en eixe poble: escola, institut i totes les meues amistats. Així que ara ja es pot dir que sóc castelluda.

Castalla és un poble molt bonic, molt acollidor. La veritat és que considere que es viu molt bé allí... què vaig a dir jo! 
 
01
 
Per quina raó vas vindre a Biar? 

Vaig conèixer al meu home un 10 de maig de 2005. Així que sóc "biaruda d'adopció" per amor.

 
Com es vas sentir al vindre?

Quan canvies de poble sempre és difícil en un primer moment. Cert és que jo ja coneixia a moltíssima gent quan vaig vindre a viure. Això ajuda molt.

 02

Què és el més difícil que vas passar al instal·lar-te al poble?

Potser acostumar-se a fer les coses diàries a un poble que realment no és el teu. De fet, i per posar un exemple, al principi fins i tot anava a la perruqueria a Castalla. Ara ja no, per suposat, però imagine que també era per no perdre el contacte amb el que ja coneixies.

 

Què és el que més t'agrada de Biar i el que menys?

De Biar m'agraden moltes coses. És un poble preciós a simple vista. M'encanten les seues serres, la quantitat de senders xulíssims que té que fan molt fàcil l'esport a la natura. Sens dubte el millor de tot és la seua gent.

El que menys... a la pròxima entrevista t'ho dic, és que he de pensar-ho! ?

 03

Quins tòpics es coneixen al teu poble de Biar?
El consabut refrany que no vaig a escriure ací... i que segurament jo el vaig conèixer pel que es diu també de Castalla... que tampoc escriuré... ?  A més del Ball dels Espies, per suposat!
 
Quina valoració fas d'aquest temps a Biar?

Ja he comentat que jo visc molt a gust ací. La valoració que faig és totalment positiva. Jo he format la meua família ací. El meu home i els meus dos fills, Jaume i Pau, són biaruts... així que ací em quede!

 04

Supose que com que estàs tan a prop de Castalla aniràs a sovint, t'agradaria tornar a viure allí?

És una cosa que no m'he plantejat mai. A Castalla vaig cada setmana. Vàries vegades... queda molt a prop, per tant no ho estranye massa. 

 

Què diries a la gent que no coneix el poble?

És un poble que paga la pena conèixer. Biar té molt a mostrar. El seu casc urbà és preciós, i la seua natura també. Els costums, les festes nombroses al llarg de l'any... jo els diria que vingueren i ho comprovaren. Conèixer l'interior és molt interessant, no sols de sol i platja viu el Llevant, no?

 05
Què és el que més trobes a faltar de Castalla i no trobes en Biar?
Eixa és una pregunta difícil. Cada poble té coses bones i altres més negatives. En tots els llocs. I a mi sempre m'agrada quedar-me amb les parts positives, fins i tot del lloc on vius. Jo estic encantada a Biar. De veritat.
 

Per acabar, ens contaries alguna anècdota viscuda a Biar?
Mil i una. Imaginat el que donen de sí 12 anys de viure ací. El millor de tot és recollir eixes vivències i quedar-te-les per a tu. D'això es tracta la vida, d'anar col·leccionant moments per després recordar-los.

06

L'article té 101 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).