Previous ◁ | ▷ Next

Presència biaruda en els Premis de l'Exèrcit 2018

El passat 16 de juny, Roberto Berbegal, veí de Biar va ser guardonat amb el primer premi en categoria màster figures.

El jurat, format per diversos experts amb vinculació amb el món de l'art, va seleccionar el passat 16 de juny, al Palau de Buenavista, seu de la Caserna General de l'Exèrcit els guanyadors de les modalitats de Pintura i Miniatures Militars de la LVI edició de Premis Exèrcit.

Des del 1963, tots els anys, els Premis Exèrcit es publiquen en el Butlletí Oficial de l'Estat i Butlletí Oficial de Defensa i es converteixen en els premis més antics de l'entorn cultural d'Espanya i en els premis de més ampli espectre, conseqüència del seu dilatat ventall de modalitats - més de vint en tota la seua història -, i en un dels premis millor dotats econòmicament.

En un primer cicle, de 1963 a 1990, la cerimònia de lliurament es realitzava en els salons de representació del Palau de Buenavista, amb un nombre d'assistents limitat i en un àmbit estrictament militar, tot i airejat pels mitjans de comunicació social. En aquest cicle véiem a l'Exèrcit col·laborar amb entitats culturals civils i s'hi recolza econòmicament.

102

En un segon cicle, a partir de 1990, els Premis Exèrcit passen a ser un dels pilars fonamentals de la nova visió que l'Exèrcit vol donar a la societat. Sorgeix en aqueix moment un acte social públic en el qual participen concursants, premiats, mitjans de comunicació social, personatges de rellevància del món cultural, diferents personalitats de l'Administració de l'Estat, etc., amb la intenció de conjuminar Exèrcit i Cultura, tal com es venia fent, però des del prisma d'una necessària projecció cap a la societat. D'aquest període, cal destacar la incorporació als premis de personatges notables de la cultura, tals com Sr. Antonio Mingote Barrachina, el qual des del 1996 fins el 2011, va realitzar el cartell anunciador de la convocatòria. En relació amb les diferents modalitats dels premis, també persones d'un acreditat nivell, per a formar part com a jurats d'aquests.

A partir de l'any 2000 l'acte de lliurament de guardons tindrà una temàtica pròpia, en el qual es conjumina la música i un reportatge gràfic del tema que es desenvolupa. Destaquem entre uns altres “El Soldat de Reemplaçament”, “La Música Militar”, “Ciència i Tecnologia” o “L'Exèrcit i l'esport”.

També podeu llegir/veure en vídeo l'entrevista realitzada per Biar Digital a Roberto Berbegal l'agost de l'any passat.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Joan Lluís Escoda: “Un ajuntament ha de reforçar i fomentar la cultura per a tota la gent, per al poble, ha de tind… https://t.co/nShonv5UdH
11hreplyretweetfavorite
BiarDigital El nom de Biar viatja fins a Viena amb el jove Xavi Martínez Hernández https://t.co/2cacB3xXLK https://t.co/YqMzJtHMzC
BiarDigital [vídeo] Biar, un dels protagonistes del primer dia d'emissions d'À Punt, la nova televisió pública valenciana… https://t.co/VNmY2Qk2L2

Enquesta

Joomla templates by Joomlashine