Previous ◁ | ▷ Next

Biar llança una novedosa iniciativa en participació ciutadana: els «Focus Groups»

L'Ajuntament de Biar ha iniciat unes noves actuacions dirigides a conèixer en profunditat quins són les percepcions dels ciutadans sobre les necessitats de Biar. L'objectiu és l'adquisició de dades qualitatives que permeten introduir en futurs pressupostos, i en les respectives polítiques dels partits amb presència en la localitat, aquells canvis que Biar, en realitat, demanda.

La fórmula triada és la de la celebració de focus groups. En què consisteixen els focus groups? En la celebració periòdica de reunions compostes entre 8 i 12 ciutadans/as que, dirigits per un moderador extern, discutirien sobre tres qüestions:

1. Quins són, a dia de hui, els grans problemes a resoldre que té Biar.

2. Quines àrees de l'Ajuntament creuen que han millorat, segueixen igual o han empitjorat.

3. Quins són les actuacions municipals que es consideren més necessàries.

Els ciutadans/es seran triats, externament, d'entre una llista de voluntaris, de manera que en cadascuna de les reunions estiguen representats tots els estrats socials de Biar: empresaris, professionals, aturats, comerciants, joves, jubilats, dones, estudiants, etc.

Els participants seran convidats a participar amb esperit crític. Les reunions no estan obertes al públic, i mai estarà present cap polític ni membre de l'Ajuntament.

De cadascuna de les reunions s'alçarà un acta amb les conclusions, que serà lliurada puntualment a cadascun dels assistents i als membres de la Corporació-.

Es preveuen un total de 10 sessions, sent la primera el pròxima divendres, 1 de desembre, a les 21:30 i en la Casa de Cultura.

Per a Julio Sanjuán, alcalde de Biar, “Aquesta va a ser una autèntica mostra certa, real i qualitativa de l'opinió de Biar. Sé que el nostre poble és participatiu i que, amb aquesta pionera iniciativa, el nostre poble va a indicar el camí que hauria de seguir-se: deixar que ens expressem amb absoluta llibertat, …i que els polítics prenguem nota. Estic segur que els *biarenses van a aplaudir i ser partícips d'aquesta nova experiència que, potser, podria servir d'exemple. Els *biarenses som gent lliure i crítica i, en ocasions, “contraria en pensar dels comuns”. La nostra història i la nostra cultura peculiar així ho demostren. Anime, doncs, als meus conciutadans al fet que siguen el que sempre han sigut: crítics, diferents i, sobretot, lliures.”

A la finalització de les sessions, s'elaborarà un ampli estudi/resumeixen amb les conclusions que, certament, mostraran una opinió qualitativa del que Biar pensa del seu present i desitja per al seu futur. És estudi final serà fet públic.

 

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital "El bicentenari de Karl Marx (1818-2018)", per Josep Maria Pérez Romero https://t.co/zB1Om2XBUJ https://t.co/3tp2tAMZ7O
8hreplyretweetfavorite
BiarDigital La proposta del PP de gravar amb una taxa l'accés a la piscina municipal i la polèmica amb un comunicat popular mar… https://t.co/nwDIXuciZY
8hreplyretweetfavorite
BiarDigital José Javier Palazón: "Tot el món ens coneix i creem un vincle del policia al ciutadà que va un poc més enllà del qu… https://t.co/RyDMsUv0iH
BiarDigital Més de 30 persones busquen impulsar un Fòrum per a l’ocupació, el desenvolupament local i l’empresa a Biar… https://t.co/DjSVQ34qu1

Enquesta

PPCV - 41.2%
PSPV-PSOE - 4.1%
Compromís - 27.8%
EUPV - 11.3%
L'Equip de Govern en general - 0.5%
Cap - 14.9%

Han votat: 194
Enquesta tancada on: Juliol 31, 2018
Joomla templates by Joomlashine