Previous ◁ | ▷ Next

[IES Digital] El biarut Carlos Hernández visita l'IES Biar. Cicle de xarrades amb exalumnes

El dia 2 de novembre, els alumnes de Batxillerat de la branca de ciències socials vam assistir a una xarrada de Carlos Hernández. Aquesta, va tractar un dels temes més importants per a nosaltres: l’educació i el mercat de treball. Açò, ens porta a la preocupació de saber què serà del nostre futur. Com tots sabem, la situació econòmica actual no ens dóna tantes oportunitats a l’hora d’estudiar com a nosaltres ens agradaria. I potser, és una de les circumstàncies que ens provoca desmotivació quan estudiem. El fet de saber que tens moltes probabilitats de no acabar treballant en allò que t’agradaria, ens fa pensar que no mereix la pena.

A la xarrada, Carlos ens va dir que sempre ens calia buscar la nostra part creativa i totes aquelles coses que ens diferencien dels altres per a aconseguir destacar sent nosaltres mateixos. Per desgràcia, el sistema educatiu no sempre ajuda els estudiants, fent que una part d’ells acaben deixant l’estudi per falta de suport i ànims. Aquests alumnes també tenen creativitat i és una llàstima que ho deixen tot per la influència d’altra gent i la desmotivació.

08

El que més ens va agradar de la xarrada va ser la metàfora que va utilitzar per tal de referir-se al mercat de treball. Va fer una comparació de la societat abans i després del que s’anomena “Quarta Revolució Industrial”. Deia que els diferents països eren peixeres, totes col·locades una al costat de l’altra. I abans, solament calia competir amb els peixos de la nostra mateixa peixera. Però, ha arribat un moment en què els vidres de les peixeres s’han trencat i tots estem dins del mateix recipient, per la qual cosa, la competència augmenta i, nosaltres, cal que augmentem també les nostres capacitats. Sempre hi haurà peixos més grans que tu tractant de menjar-te i l’única cosa que pots fer per evitar-ho és anar tu a pels peixos més menuts per fer-te més gran.

També, va esmentar que caldria que l’educació tinguera en compte l’evolució de les noves tecnologies. Ja que, si s’imparteixen les classes de la mateixa manera que fa uns anys aquest progrés no haurà servit de res.

Un altre dels aspectes de la xarrada que més ens va cridar l’atenció va ser el seu comentari respecte la nostra importància. Va afirmar que la nostra existència no té tanta rellevància com nosaltres pensem. Si fem alguna cosa malament, ningú no ho notarà i tothom ho oblidarà al pas del temps. En resum, cal que intentem arriscar-nos per veure si podem arribar on volem. Si no arrisquem, mai no tindrem la possibilitat de guanyar, ni tan sols la de perdre.

La xarrada ens va ajudar a reflexionar sobre el nostre futur, sobre què arribarem a ser i, el més important, sobre saber confiar en nosaltres mateixos. Pensem que la clau per a l’èxit la tenim ja, ens fa falta saber què fer per tal d’obrir totes les portes que anem a trobar-nos al llarg del nostre camí.

Elena Sanjuan Estevan

Claudia González Lara

1r Batx CCSS

Inicieu sessió per enviar comentaris

Últims vídeos

Xarxes socials

BiarDigital La Guàrdia Civil obri una investigació per aclarir l'origen de quatre focs forestals a Biar que podrien ser intenci… https://t.co/8PR2XKpHe7
BiarDigital Ana Carmona: "L'administració està al costat de les persones dependents i hi ha recursos perquè tinguen una millor… https://t.co/aHTg7D4dlc
BiarDigital Cristóbal Torres Albero serà pregoner de Festes de Maig 2018 https://t.co/0ho8Y92PYC https://t.co/y9W4Lehy5l
BiarDigital La biaruda i el biarut Ana i Cristóbal Camarasa medalla d'or en el Campionat Autonòmic Universitari celebrat a Sant… https://t.co/9B5l2UdyLQ
Joomla templates by Joomlashine