Previous ◁ | ▷ Next

[IES Digital] El biarut Carlos Hernández visita l'IES Biar. Cicle de xarrades amb exalumnes

El dia 2 de novembre, els alumnes de Batxillerat de la branca de ciències socials vam assistir a una xarrada de Carlos Hernández. Aquesta, va tractar un dels temes més importants per a nosaltres: l’educació i el mercat de treball. Açò, ens porta a la preocupació de saber què serà del nostre futur. Com tots sabem, la situació econòmica actual no ens dóna tantes oportunitats a l’hora d’estudiar com a nosaltres ens agradaria. I potser, és una de les circumstàncies que ens provoca desmotivació quan estudiem. El fet de saber que tens moltes probabilitats de no acabar treballant en allò que t’agradaria, ens fa pensar que no mereix la pena.

A la xarrada, Carlos ens va dir que sempre ens calia buscar la nostra part creativa i totes aquelles coses que ens diferencien dels altres per a aconseguir destacar sent nosaltres mateixos. Per desgràcia, el sistema educatiu no sempre ajuda els estudiants, fent que una part d’ells acaben deixant l’estudi per falta de suport i ànims. Aquests alumnes també tenen creativitat i és una llàstima que ho deixen tot per la influència d’altra gent i la desmotivació.

08

El que més ens va agradar de la xarrada va ser la metàfora que va utilitzar per tal de referir-se al mercat de treball. Va fer una comparació de la societat abans i després del que s’anomena “Quarta Revolució Industrial”. Deia que els diferents països eren peixeres, totes col·locades una al costat de l’altra. I abans, solament calia competir amb els peixos de la nostra mateixa peixera. Però, ha arribat un moment en què els vidres de les peixeres s’han trencat i tots estem dins del mateix recipient, per la qual cosa, la competència augmenta i, nosaltres, cal que augmentem també les nostres capacitats. Sempre hi haurà peixos més grans que tu tractant de menjar-te i l’única cosa que pots fer per evitar-ho és anar tu a pels peixos més menuts per fer-te més gran.

També, va esmentar que caldria que l’educació tinguera en compte l’evolució de les noves tecnologies. Ja que, si s’imparteixen les classes de la mateixa manera que fa uns anys aquest progrés no haurà servit de res.

Un altre dels aspectes de la xarrada que més ens va cridar l’atenció va ser el seu comentari respecte la nostra importància. Va afirmar que la nostra existència no té tanta rellevància com nosaltres pensem. Si fem alguna cosa malament, ningú no ho notarà i tothom ho oblidarà al pas del temps. En resum, cal que intentem arriscar-nos per veure si podem arribar on volem. Si no arrisquem, mai no tindrem la possibilitat de guanyar, ni tan sols la de perdre.

La xarrada ens va ajudar a reflexionar sobre el nostre futur, sobre què arribarem a ser i, el més important, sobre saber confiar en nosaltres mateixos. Pensem que la clau per a l’èxit la tenim ja, ens fa falta saber què fer per tal d’obrir totes les portes que anem a trobar-nos al llarg del nostre camí.

Elena Sanjuan Estevan

Claudia González Lara

1r Batx CCSS

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital La biaruda Inés Domene Sanchís guardonada en la XII edició del concurs de dibuix del Consell Valencià de Cultura… https://t.co/cnVNHl901P
55mreplyretweetfavorite
BiarDigital [IES Digital] An Amazing Story Teller in IES BIAR https://t.co/go9cekw0jT https://t.co/R2fuykPLQx
2hreplyretweetfavorite
BiarDigital Demà el Centre de Salut celebra els seus 25 anys amb tota una sèrie d'activitats https://t.co/sjqbTbLrOZ https://t.co/aIc7HdIiu3
5hreplyretweetfavorite
BiarDigital El cicle preliminar de conferències descentralitzades sobre la primera frontera meridional valenciana arriben a Bia… https://t.co/290Ropj3Gp
12hreplyretweetfavorite

Enquesta

Sí - 47.5%
No - 48.5%
Indiferent - 4%

Han votat: 301
Enquesta tancada on: Maig 10, 2018
Joomla templates by Joomlashine