Previous ◁ | ▷ Next

S'inicien les obres de remodelació i modernització del cementeri de Biar

  • Es construiran 80 nínxols i 60 osseres prefabricades
  • Es renovaran els servicis, s'adequarà un àrea enjardinada amb columbaris, s'instal·laran bancs i zones enjardinades amb arbres d'ombra i, finalment, es pintaran i s'arreglaran les jardineres i els passadissos de l'interior del cementeri

Despús-ahir, dilluns 17 de juliol, es van iniciar els treballs per a la remodelació i modernització del cementeri de Biar, amb la construcció de 80 nínxols i 60 osseres prefabricades.

Aquestes obres han sigut adjudicades a l'empresa biaruda Conca Beltrán S.L. per un import de 33.651 Euros, i tindran un termini d'execució de, aproximadament, un mes.

Segons María Cristina Hernández, regidora encarregada del Cementeri Municipal, “aquestes obres d'ampliació, remodelació i modernització, suposen la solució a un greu problema que venia patint Biar, que era l'escassetat crònica de llocs d'enterrament i osseres; a més, el cementeri es troba en un estat deplorable. És per açò que l'Equip de Govern ha considerat urgent aquesta actuació perquè el municipi dispose d'un cementeri amb la capacitat suficient i amb els necessaris serveis que els ciutadans demanden”.

Els nínxols es distribuiran en un sol bloc, i es disposaran en 20 columnes de 4 nínxols cadascuna, i en un de les seues testeres s'emplaçaran les osseres.

Quant a la modernització del cementeri, els serveis van a ser remodelats per a permetre la seua accessibilitat, d'acord amb la vigent normativa; es va a adequar un àrea enjardinada amb columbaris per a acollir les urnes amb les cendres; s'instal·laran bancs i zones enjardinades amb arbres d'ombra en les àrees de nínxols; i, finalment, es pintaran i s'arreglaran les jardineres i els passadissos de l'interior del cementeri.

Aquests altres treballs seran executats directament per personal de l'Ajuntament de Biar i per obrers i jardiners procedents dels plans d'ocupació del SERVEF. S'espera que, en la seua major part, estiguen finalitzats abans del primer de novembre d'enguany.

Els costos tant de la construcció de nous nínxols i osseres com els de la remodelació i modernització del cementeri seran assumits per l'Ajuntament.

“Amb aquests treballs –prossegueix María Cristina Hernández—el nostre cementeri recuperarà la dignitat que en els últims anys havia perdut, i es convertirà en una zona que els biaruts podran passejar, fent que la visita als nostres difunts siga alguna cosa agradable”.

Inicieu sessió per enviar comentaris

Xarxes socials

BiarDigital Julio Sanjuán: "Enguany tenim vora 100.000 € més de pressupost" https://t.co/xN1REM3XFu https://t.co/yAMCYiRcfV
19hreplyretweetfavorite
BiarDigital La Plataforma de jubilats i pensionistes prepara una nova concentració per a dilluns https://t.co/xXhyVeVfI4 https://t.co/jevusJYtRG
BiarDigital Biar, municipi solidari amb l'Alzheimer https://t.co/Kg2Xx6d5xc https://t.co/njXZejSech
BiarDigital [IES Digital] Al voltant del 8 de març… Alumnes de francés de l'IES implicades en el Dia Internacional de la Dona… https://t.co/BcP6NbGiXP
Joomla templates by Joomlashine