Previous ◁ | ▷ Next

Biar projecta l’accessibilitat i museïtzació del Castell per a potenciar el seu atractiu turístic

L’Ajuntament ha redactat un projecte d’adequació per a l’accessibilitat, dinamització i museïtzació del Castell, amb el que es pretén potenciar el seu atractiu turístic, desestacionalitzant les visites i que es convertisca en un focus d’atracció més enllà de les temporades estivals, de Nadal i Setmana Santa, com s'ha informat des d'Escaparate Digital.

El projecte, redactat per l’equip multidisciplinari liderat l’arquitecte Ángel Rocamora, contempla l’adaptació d’espais per a facilitar l’exercici d’activitats didàctiques i culturals atraients de públic durant tot el cicle anual, tant a nivell de turisme convencional com de visites guiades o grups, perquè el complex presenta una sèrie d’espais sanejats i buits de contingut, tal com s’especifica en la memòria.

Així mateix, este projecte proposa que es vinculen els actuals treballs amb les intervencions anteriors de consolidació i adequació d’espais, efectuades en 2011, i un dels principals objectius consistirà a potenciar les mesures d’accessibilitat, tant motriu com sensorial. Per això, a l’adaptació del pati d’armes com a espai polivalent se suma la instal·lació de les passarel·les programàtiques per a configurar-se com a suport per a l’exercici d’activitats culturals i ciutadanes.

51

Amb això, segons s’explica en la memòria, s’aconseguix un aprofitament del patrimoni sense dependre de les èpoques de l’any en què hi ha més afluència turística, permetent la dinamització del conjunt patrimonial amb l’adaptació dels seus espais per a l’exercici d’activitats de forma periòdica i abandonant el seu antic caràcter estàtic.

L’última intervenció per a la consolidació i restauració del castell de Biar en 2011 va tindre com a objectiu la consolidació dels trams de muralla del recinte superior que donen al sud, oest i nord-oest. Incloent el llenç on es troba l’antiga porta del recinte, arribant per l’oest fins a la pròpia torre celoquia.

Posada en valor

L’objectiu d’esta inversió és la posada en valor del Castell dins del conjunt del casc històric de Biar, per això, segons es destaca en la memòria, l’actuació remarca en la connexió directa entre urbanisme, cultura i història connectant encara més l’activitat cultural de Biar amb els recursos patrimonials de què disposa, connectant els monuments propis de Biar i els distints itineraris culturals d’esta amb els recursos naturals que s'endinsen en les valls i muntanyes que rodegen la població.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Inicieu sessió per enviar comentaris

Xarxes socials

BiarDigital Julio Sanjuán: "Enguany tenim vora 100.000 € més de pressupost" https://t.co/xN1REM3XFu https://t.co/yAMCYiRcfV
19hreplyretweetfavorite
BiarDigital La Plataforma de jubilats i pensionistes prepara una nova concentració per a dilluns https://t.co/xXhyVeVfI4 https://t.co/jevusJYtRG
BiarDigital Biar, municipi solidari amb l'Alzheimer https://t.co/Kg2Xx6d5xc https://t.co/njXZejSech
BiarDigital [IES Digital] Al voltant del 8 de març… Alumnes de francés de l'IES implicades en el Dia Internacional de la Dona… https://t.co/BcP6NbGiXP
Joomla templates by Joomlashine