Previous ◁ | ▷ Next

Julio Sanjuán: "Preferim invertir els diners en el poble que tindre'ls guardats en un caixó"

El passat 15 de novembre va tindre lloc el Plenari extraordinari per a aprovar la modificació de crèdits. En primer lloc pren la paraula l’alcalde Julio Sanjuán afirmant que sent necessari a final d’any utilitzar el remanent de tresoreria per a diverses partides, afirmant que els Pressupostos Municipals que es fan durant l’any poden patir modificacions, i que al cap i a la fi per a «tindre els diners al banc sense generar cap benefici l’Ajuntament es preferia invertir-los».

Per la seua banda, Asun Gregori com a portaveu del Grup Socialista va assenyalar que si a final d’any des de l’administració es troben imprevistos i es suplementen les partides a les quals cal fer front s'utilitzen estos diners per fer front al pagament de factures, entre altres.

La rèplica va vindre per part de l’oposició, que en veu de la seua portaveu Magdalena Martínez afirmant que en maig -quan es va aprovar el Pressupost- era un Pressupost realista, ja que segons Martínez ha hi hagut un important increment en algunes partides, lamentant que no s’incrementara en Educació, Serveis Socials o Parcs i Jardins, justificant el vot en contra del Grup Popular, afirmant que s’estaven icomplint les lleis d'estabilitat pressupostària i regla de gasto, tot i que per part de l’Equip de Govern es va negar este fet.

 

Julio Sanjúán: «Cal esperar al dia 31 per demostrar que no estem incomplint la regla del gasto»

En resposta l’alcalde va afirmar que si s’estaven fent coses pel poble calia gastar eixos diners per a invertir-los en activitats per al poble, pel que fa a l’incompliment de regla del gasto la primera autoritat va assegurar que calia esperar al dia 31 de desembre quan es tanque l’any.

 

Joan Lluís Escoda: «Volen fer-nos entendre que invertir en turisme, comerç o cultura no afecta al ciutadà»

Per la seua banda, el regidor de Cultura Joan Lluís Escoda va replicar a l’edil popular que podien preguntar a la ciutadania sobre les seues regidories si els semblava mal l’augment d’inversió per part del nou Ajuntament en comparació a quan governaven els populars. També va replicar que invertir els diners en partides com la de Cultura entre altres no era «malgastar» sinó invertir on l’Equip de Govern per decisió seua creia que s’havia d’invertir, i lamentava que segons el Partit Popular «invertir en partides com ara turisme, comerç o cultura no afecte directament a la ciutadania», com havia indicat en la seua intervenció Martínez.

Per la seua part, Cristina Hernández, com a regidora de Comerç i Turisme va afirmar que per part de l’Ajuntament s’havia triat el suport al sector comercial, en la seua promoció i formació, incrementant els cursos de formació. I per la part de turisme al haver un increment en este sector pel que fa als visitants ha fet que s’hagueren de donar més serveis, entre altres en les rutes, rebent també més subvencions que altres anys -unes 70 subvencions-.

 

Ángel Troncoso: «S’inverteix en més i millors serveis per a la ciutadania i en el seu benestar»

La recuperació de la mitja jornada a la psicòloga del SEAFI, en l’assistència a domicili, en la contractació d’una nova treballadora social per a la valoració de la dependència, i en definitiva en més i millors serveis i en el benestar de la ciutadania, com es va afirmar per part d’Ángel Troncoso com a regidor de Serveis Socials.

 

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital "El bicentenari de Karl Marx (1818-2018)", per Josep Maria Pérez Romero https://t.co/zB1Om2XBUJ https://t.co/3tp2tAMZ7O
8hreplyretweetfavorite
BiarDigital La proposta del PP de gravar amb una taxa l'accés a la piscina municipal i la polèmica amb un comunicat popular mar… https://t.co/nwDIXuciZY
8hreplyretweetfavorite
BiarDigital José Javier Palazón: "Tot el món ens coneix i creem un vincle del policia al ciutadà que va un poc més enllà del qu… https://t.co/RyDMsUv0iH
BiarDigital Més de 30 persones busquen impulsar un Fòrum per a l’ocupació, el desenvolupament local i l’empresa a Biar… https://t.co/DjSVQ34qu1

Enquesta

PPCV - 41.2%
PSPV-PSOE - 4.1%
Compromís - 27.8%
EUPV - 11.3%
L'Equip de Govern en general - 0.5%
Cap - 14.9%

Han votat: 194
Enquesta tancada on: Juliol 31, 2018
Joomla templates by Joomlashine