• http://valdespastor.com/site/
Previous ◁ | ▷ Next

La nova ordenança de terrasses entra en vigor

El 31 de juliol acaba el termini per a presentar les sol·licituds de llicència anual de terrassa, d’acord amb l'ordenança que pretén posar en marxa l’equip de govern. L’objecte de la nova normativa és la “regularització de l’ús privatiu i aprofitament especial dels terrenys d’ús públic i privat mitjançant la seua ocupació per terrasses, pel servei d’establiments d’hostaleria”. La normativa és aplicable a tots els espais de la via pública, espais verds i zones verdes d’ús públic.

La normativa vol, segons l’Ajuntament, regular els serveis d’hostaleria que donen els bars i restaurants, amb uns requisits “ajustats a les singularitats de Biar”. Un aspecte que fins el moment no estava regulat més enllà del pagament de taxes per ocupació de la via urbana. Els principals aspectes que pretén regular l'ordenança són el nombre de taules per local, el perímetre de la terrassa i el seu emplaçament, i el mobiliari.

Cada bar o restaurant podrà treure a l’exterior taules per a un màxim del triple de persones amb què compte l’aforament interior del local. Així mateix, els límits de la terrassa estaran delimitats amb unes marques al terra que no es podran excedir. La terrassa de cada negoci podrà superar en un metre i mig o dos metres per cada costat els límits de la pròpia façana i haurà de deixar lliure l’acera per facilitar el pas de vianants.

Pel que fa al mobiliari, les taules, cadires i para-sols no podran tindre publicitat, llevat de la del propi local. A més, hauran d’adaptar-se a dues games de colors, depenent si l’establiment es troba al casc antic o nou del poble. La normativa preveu un termini de dos anys per al canvi de mobiliari, la despesa del qual corre a càrrec de cada establiment.

Amb l’inici d’agost es començarà a inspeccionar les terrasses, sense sanció per aquells qui hagen presentat la documentació. Per contra, es considerarà que els locals que no tinguen la llicència municipal estaran incurrent en una il·legalitat i, per tant, la terrassa serà desmuntada. Es prohibeix la instal·lació de terrasses sense llicència municipal.

 

Polèmica al voltant de la nova normativa

L'ordenança de terrasses ha despertat diferents rumors i crítiques per part dels propietaris dels negocis i la gent del poble, en part dirigides a la regidora de Promoció Econòmica i Turisme i Festes, Cristina Hernández, pels interessos que hi podia tindre. Hernández ha volgut respondre en Biar Digital als diferents comentaris que han sorgit per tal d’aclarir-ne els dubtes. Les declaracions estan relacionades amb l'explicació que va donar en el plenari de juny sobre el mateix tema.

En primer lloc ha matisat que la resolució s’ha negociat entre l'Oficina tècnica i els propietaris i propietàries dels restaurants, bars i terrasses, en més de tres reunions. En la negociació ella ha exercit com a mediadora entre les dos parts. Segons Hernández, els actors implicats “han tingut temps per presentar al·legacions, que s’han tingut en compte, i s’han desestimat altres perquè no anaven destinades a les terrasses”. A més, ha destacat que totes les modificacions han sigut aprovades “per majoria o unanimitat” en les diferents trobades amb els propietaris.

La normativa no s’ha fet, segons Hernández, “per a beneficiar ni perjudicar ningú, molt menys a ciutadans d’aquest poble”, i afirma que la negociació s’ha portat a terme amb total “exposició pública”. La regidora nega l’existència d’interessos personals i destaca la voluntat reguladora de la normativa.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Joan Lluís Escoda: “Un ajuntament ha de reforçar i fomentar la cultura per a tota la gent, per al poble, ha de tind… https://t.co/nShonv5UdH
BiarDigital El nom de Biar viatja fins a Viena amb el jove Xavi Martínez Hernández https://t.co/2cacB3xXLK https://t.co/YqMzJtHMzC
BiarDigital [vídeo] Biar, un dels protagonistes del primer dia d'emissions d'À Punt, la nova televisió pública valenciana… https://t.co/VNmY2Qk2L2

Enquesta

Joomla templates by Joomlashine