• http://valdespastor.com/site/
Previous ◁ | ▷ Next

[IES Digital] "Dia de la Pau", per M. Teresa Sánchez

Premi Poesia Visual 2017 "Educació en sèrie", per Yolada Castelló, Sara Garcia Premi Poesia Visual 2017 "Educació en sèrie", per Yolada Castelló, Sara Garcia
En aquests moments, els alumnes de 2n de Batxillerat de tota Espanya, inclosa jo, ens trobem en un any clau que segur que marca el nostre futur i recordarem com el més dur de tots. Durant aquest, tot es basa en unitat-estudi- examen, paral·lelament a les emocions d’estrés-inseguretat- ansietat repetint-se fins a un infinit asfixiant. Qui no ha pensat que no podia més i abandonar? I és veritat que moltes voltes no tens clar si et valen la pena eixa angoixa, por i inseguretat, la pregunta constant de si “valdré o no”.
 
Des de l’alumne que més s’interessa per l’estudi i l'educació, passant pels qui es dediquen merament a aprovar, fins a aquells a qui els agrada gens però ací estan perquè és imprescindible per aconseguir la seua meta (o no saps bé el perquè). Tots aquests són marcats amb nombres, nombres que els perseguiran durant tota la vida, culpables o que afavoreixen la teua situació, però que et marquen i et “classifiquen”, com si fórem iogurts caducats, o en bon estat. Vals o no, aquesta nota ho diu i tu et calles -sents a la teua ment contínuament.
 
68
 
Els alumnes de 2n de Batxillerat, en les jornades de portes obertes de la UA, en un any decisiu i de presa de decisions.

Un estudi fet a Espanya per uns professors de la Universitat de Madrid, ens mostra que el 25% dels alumnes de batxillerat mostren trastorns greus d’ansietat, fins al punt de reduir l’autoestima, la motivació i les ganes per anar a l’escola. Ens diuen que és la “preparació per a la vida”, però, de què vida parlen? Una de sofriment, d’autòmats centrats a seguir el patró de treball coste el que coste. Ah! I, per suposat, amb el menor temps possible.

A més, a més, no tots poden permetre's el luxe de tindre un mal dia, trobar-se mal o simplement esgotament de la rutina. No, no es pot, perquè si no és així la cadena de treball es trenca, et perds i t’endarrereixes. Has de ser òptim, sempre, ací les errades són negatives, pecat. És més, qui fracassa, és considerat una "errada de fàbrica".

Maria Teresa Sánchez 2n bat A

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital "Una ràfega d’aire fresc que ja dura quatre anys", per Pablo Ortín https://t.co/vvJ61N0dSR https://t.co/yc1c01FscT
5hreplyretweetfavorite
BiarDigital Les persones majors o amb diversitat funcional tindran accés a una tribuna per poder seguir l'Entrà de Moros i Cris… https://t.co/Ra25Y6Cmsr
15hreplyretweetfavorite
BiarDigital Sol·licitada una subvenció de 202.000 € per a la millora i modernització del polígon industrial de Biar… https://t.co/Qwsop9IzFc

Enquesta

Joomla templates by Joomlashine