Previous ◁ | ▷ Next

[IES Digital] Des de Madrid

23 i 24 de març 2017

Viatjar sempre és un plaer i aquesta vegada no ha estat una excepció. Madrid no ens ha defraudat i això que el temps ens ha fet de les seues. Hem tingut pluja, neu, sol i vent, tanmateix, les condicions adverses no han sigut un impediment.

El passat divendres 17 de març de 2017, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'IES Biar assistírem a les Olimpíades de Filologia Catalana organitzades per la Universitat d'Alacant.

L'activitat va estar organitzada per la professora de Valencià, Laura Barberà Borràs, la qual es va encarregar, amb ajuda d'alguns pares voluntaris, del desplaçament dels alumnes a Alacant.

El passat dimecres 15 de març, els alumnes de 2n de Batxillerat que cursem l'assignatura d'Història de l'Art, férem una visita a València. L'excursió va consistir en una visita a la ciutat, on el nostre professor Àlex Amorós ens va explicar diferents trets del patrimoni de la ciutat relacionats amb l'assignatura impartida aquest any. Per començar la visita, vam anar a l'estació del Nord, on Àlex ens va explicar la seua importància a l'època de la seua construcció així com les característiques arquitectòniques d'aquesta.

El divendres dia 3 de març,  Sergio Camarasa Romero, Maria Eugenia Reig Cascales, Andrea Parra Samper i Pablo Guill García, alumnes de la classe de Geografia de 2n de Batxillerat, van participar a l’Olimpíada de Geografia organitzada per la Universitat d’Alacant, representant a l’IES BIAR.

El passat dimarts 14 de març de 2.017 al voltant d'unes setze caixes niu han sigut col·locades i distribuïdes per la muntanya de Biar. Més o menys a l'alçada del camp de tir, els alumnes de primer i segon d'F.P.B. Forestal d'Institut de BIAR, van poblar els arbres amb caixes niu per al desenvolupament d'aus autòctones, on niuaran a la zona i viuran una temporada.

I allí estava jo, tota de pedra plantada entre la gent, sense poder parar de mirar-lo. Observant com parlava amb ella. Era com si sols estiguérem nosaltres tres, no existia la resta de la gent. I jo estava morint-me per dins, la gelosia em consumia. Pensava en tot el que alguna volta m'havia dit.

Existeix un decret reial que permet que les federacions, la de futbol en concret, no professionalitzen les dones en igualtat de condicions que els homes”, denuncia una investigadora. “Addueixen que, econòmicament, no és rentable que una dona jugue com a professional”. Quina desvergonya és aquesta? Per què una persona de sexe femení ha de ser inferior que una de sexe masculí?

L'equilibri entre dones i homes és evident, tot i que en moltes ocasions, sembla que es vol negar aquest clara superioritat del sexe masculí, sobretot si ens centrem, com és el nostre cas, en el món laboral. En aquest vídeo monogràfic, volem destacar les dificultats que troben les dones tant als països rics com els països pobres, on les dificultats per tenir treballs dignes i ben remunerats sembla encara una odissea. També viatjarem arreu d'Europa per conéixer dones que han fet història i que han aconseguit un èxit professional remarcable. Us presentem en l'àmbit de la política, Indira Gandhi, en l'àmbit de la literatura, Caterina Albert (la qual escrigué sota el pseudònim de Víctor Català); i en l'àmbit militar Lise Baissac, membre del servei d'operacions especials francesos en la Seguna Guerra Mundial.
Alguns aspectes relacionats amb la dona i l'esport són el tema del vídeo, com ara la diferència entre el futbol masculí i el femení, així com altres esports com ara el bàsquet o l'atletisme en les seues diferents modalitats.
Pàgina 1 de 7

Últims vídeos

Xarxes socials

BiarDigital El rondallista Llorenç Giménez ve divendres, dia 31 de març, a Biar amb un espectacle per a adults… https://t.co/TC76vIl6Hq
BiarDigital S’inicia la Campanya anual de prevenció i control visual a Biar https://t.co/QfiP3a5lCz https://t.co/e8p6mKocN5
BiarDigital Ricardo Felipe Parra: "Les experiències que es viuen estudiant fora no tenen preu" https://t.co/t4HBSwXQqA https://t.co/Gl8nNbehxF

Enquesta

Joomla templates by Joomlashine